30 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 30/7 19:30 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η ΕΛΜΕ Α' ΚΥΚΛΑΔΩΝ  ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ 
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΛΙΜΑΝΙ) 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 30/7ΑΠΟ ΤΙΣ 7.30 μ.μ.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

22 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας

      Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου-Τήνου -Μυκόνου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 23/7 στις 17:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Ομήρου)  και στη συνέχεια στις 19:00 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να ενώσουμε τη φωνή μας και την εναντίωσή μας στις απολύσεις και την ουσιαστική κατάργηση των αγαθών της παιδείας, της υγείας, της ίδιας μας της ζωής. Η απάντηση σ' όλα τα προβλήματα που δημιουργεί η λαθεμένη συνταγή τους, είναι η μαζική μας αντίδραση. Ήρθε η ώρα να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε πια. Όλοι μαζί μπορούμε.

20 Ιουλίου 2013

Παράσταση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 22 Ιούλη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ν.Αιγαίου στις 11. Κάλεσμα του Συλλόγου


Τη Δευτέρα 22 Ιούλη, μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι πρώτοι 2.500 εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βουλή, το πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας μονιμοποιείται και γίνεται ο κύριος μοχλός της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων σε όλο το Δημόσιο και της εμπορευματοποίησης των δημόσιων αγαθών. Οι συνάδελφοι μας τη Δευτέρα ανοίγουν, δεν κλείνουν, τον κύκλο των απολύσεων και της εργασιακής ανασφάλειας. Από αυτή την άποψη, η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής είναι υπόθεση όλου του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος.


Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Με ένα παρατεταμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορούμε να νικήσουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα στην εργασία και τη μόρφωση. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει, κανένας μαθητής μας δεν χαρίζεται στους επιχειρηματίες των ιδιωτικών ΙΕΚ. Στον κοινωνικό αυτοματισμό της κυβέρνησης απαντάμε με πλατιά εργατική ενότητα.

Ο σύλλογος μας καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 22 Ιούλη στις 11 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν.Αιγαίου.

Όλοι/ες στο δρόμο, όλοι/ες στον αγώνα .

19 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/07/13

ΕΛΜΕ Α' ΚΥΚΛΑΔΩΝ: Παράσταση διαμαρτυρίας


Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου το πρωί, ώρα 11:00, ημέρα που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι συνάδελφοι μας, καλούμε σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης N. Αιγαίου, στην οδό Ομήρου.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορούμε με μαζικό, συντονισμένο, παρατεταμένο αγώνα να τους σταματήσουμε!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

13 Ιουλίου 2013

Απεργία 16 Ιούνη 11:00 στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου. Ανακοίνωση του Συντονιστικού Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες.


Η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ, με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε, μέσα στο καλοκαίρι, επιχειρεί να τσακίσει όποιο κοινωνικό δικαίωμα έχει απομείνει στον κόσμο της εργασίας, συνεχίζοντας την πολιτική της πτώχευσης της εργατικής τάξης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας δημόσιου, συλλογικού αγαθού. Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο :

Τρίτη 16 Ιούλη: όλοι στο δρόμο για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και την εργασία. Απεργιακή συγκεντρωση Περιφέρεια Ν.Αιγαίου στις 11


11 Ιουλίου 2013

Καμιά απόλυση - καμιά διαθεσιμότητα. Όλοι /ες στις κινητοποιήσεις




Με ένα νέο μίνι Μνημόνιο, μέσα στο καλοκαίρι, συνεχίζεται η πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας του κόσμου της εργασίας από την νέα κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το γνωστό εδώ και τρία χρόνια “ψυχόδραμα” πριν από κάθε αξιολόγηση της τρόικας κατέληξε, για ακόμη μια φορά, σε ένα νέο οδυνηρό πακέτο μέτρων για τον κόσμο της εργασίας. Το πολιτικό πρόσημο της νέας κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της αντεργατικής επίθεσης μέσω χιλιάδων απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, της παράδοσης της δημόσιας υγείας στους ιδιώτες, νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις και νέων φόρων και χαρατσιών.

05 Ιουλίου 2013

Ψήφισμα 82ης Γ.Σ της ΔΟΕ για το συνάδελφο Γκουλιώνη


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος κινδυνεύει να απολυθεί για «απρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»!
Ο εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με αυτισμό παραπέμπεται άμεσα στο πειθαρχικό με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας».