29 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσληψη αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ για το ολοήμερο σχολείο

Το 
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 873 δασκάλων μέσω ΕΣΠΑ για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνο στο απογευματινό πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων. Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρή εξέλιξη που επιδιώκει να αναδιαρθρώσει συνολικά τόσο το δημόσιο σχολείο, όσο και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. 

26 Σεπτεμβρίου 2013

H δημόσια εκπαίδευση σε πολιορκία. Ανακοίνωση του Συλλόγου

Βρισ
Βρισκόμαστε στην 4η εβδομάδα της σχολικής χρονιάς και παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας και τις δηλώσεις της τοπικής εκπαιδευτικής διοίκησης για μηδενικά προβλήματα, η εικόνα των σχολείων στα νησιά ευθύνης του συλλόγου μας παραμένει δραματική. Ήδη από τις αρχές Σεπτέμβρη είχαμε προειδοποιήσει ότι οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό πρόκειται να λειτουργήσουν ως όχημα για τη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και την υποβάθμιση του παιδαγωγικού και μορφωτικού του ρόλου. Ένα μήνα σχεδόν μετά επιβεβαιώνονται πλήρως οι εκτιμήσεις μας.

22 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι /ες στις απεργιακές συγκεντρώσεις . Τρίτη -Τετάρτη 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου




Συναδέλφισσα / ε

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία συνεχίζεται. Αγωνιζόμαστε για να μη διαλύσουν το ολοήμερο σχολείο, για να μη υλοποιήσουν τα σχέδια τους για τμήματα των 27 παιδιών, για να μην μετακινηθούν αυθαίρετα οι συνάδελφοι μας από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, για να μην κατασκευάσουν τεχνητά πλεονάσματα σε εκπαιδευτικούς, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε και ΔΝΤ.

Ο σύλλογος μας συμμετέχει στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και Τετάρτη 24-25 Σεπτέμβρη. Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους/ ισσες σε συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στις 10:30.

18 Σεπτεμβρίου 2013

«Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μυκόνου»

 «Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μυκόνου»

   Σας γνωστοποιούμε ότι η Έκτακτη  Γενική Συνέλευση Μυκόνου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/9  στη 13:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου. Η δυναμική παρουσία όλων των εκπαιδευτικών κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων που αφορούν όλους μας

«Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τήνου»

«Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τήνου»


   Σας γνωστοποιούμε ότι η Έκτακτη  Γενική Συνέλευση Τήνου  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/9  στη 13:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου. Η δυναμική παρουσία όλων των εκπαιδευτικών κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων που αφορούν όλους μας.

«Έκτακτη Γενική Συνέλευση Σύρου»

«Έκτακτη Γενική Συνέλευση Σύρου»


   Σας γνωστοποιούμε ότι η Έκτακτη  Γενική Συνέλευση Σύρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/9  στη 13:15 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Η δυναμική παρουσία όλων των εκπαιδευτικών κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων που αφορούν όλους μας.

16 Σεπτεμβρίου 2013

48ωρη απεργία 18-9 / 9 . Όλοι/ες στο δρόμο !



Τα μεγαλειώδη ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία των συναδέλφων μας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που σε πολλές περιοχές ξεπέρασαν και το 90%, είναι ντυμένα με την οργή, τις προσδοκίες, την ανάσα και την ελπίδα όλου του εκπαιδευτικού κόσμου. Είναι μια μεγάλη μάχη για το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Όσοι θεωρούσαν δεδομένη την αποτυχία της απεργίας θα πρέπει, δυστυχώς, να αναθεωρήσουν. Η αξιοπρέπεια και ο δυναμισμός της εκπαίδευσης εμφανίζονται και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο , αμφισβητώντας τις νομοτέλειες της μνημονιακής διαχείρισης.






15 Σεπτεμβρίου 2013

Παιδεία χωρίς αύριο ! Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις


H αλήθεια για το ολοήμερο σχολείο

To Υπουργείο Παιδείας, δύο μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με οδηγία που έστειλε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (Αρ. Πρ. 125334/Γ1-9/9/2013) επιδιώκει να διαλύσει το ολοήμερο σχολείο και να δημιουργήσει πληθωρικά τμήματα με 26-27 μαθητές, προκειμένου να καλύψει τα τεράστια κενά που έχει σε δασκάλους και νηπιαγωγούς. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει την πολιτική κατασκευής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών με τίμημα τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Ανοικτή Επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας

Ανοιχτό γράμμα προς τους γονείς των μαθητών μας για μια πραγματικά καλή σχολική χρονιά
                                                                                                                                              16/9/2013



Αγαπητοί γονείς,

Απευθυνόμαστε σε σας με αυτό το γράμμα γιατί εκτιμάμε ότι το ζήτημα της Παιδείας μας αφορά όλους. Το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα. Πάνω στο ήδη πληγωμένο σώμα τoυ δημόσιου σχολείου ήρθαν μια σειρά αποφάσεις και νομοσχέδια που με διαδικασίες «εξπρές» προσπαθούν να κατεδαφίσουν ό,τι απέμεινε όρθιο. Με τον ίδιο τρόπο που στο όνομα της κρίσης  μείωσαν μισθούς και συντάξεις, αύξησαν την ανεργία, επέβαλλαν μια πρωτοφανή φοροεπιδρομή, έκλεισαν νοσοκομεία και κέντρα υγείας, δυσφημώντας όλους τους εργαζόμενους, αντίστοιχα, με πρόσχημα τα υποτιθέμενα “συντεχνιακά συμφέροντα” των εκπαιδευτικών,  περιορίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος για τους εκπαιδευτικούς.



13 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/9

    Η ΔΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας για τη Δευτέρα 16/9 και σας καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα στη 13:00. Είναι σημαντικό να δείξουμε το ενδιαφέρον μας και τη διάθεσή μας να βελτιώσουμε την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση.

12 Σεπτεμβρίου 2013

Αποτελέσματα Γενικών Συνελεύσεων Σύρου-Τήνου-Μυκόνου

   Πραγματοποιήθηκαν οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 9/9/13 στην Τήνο και τη Μύκονο, Τρίτη 10/9/13 στη Σύρο με θέμα την αγωνιστική πρόταση του συλλόγου μας εν όψει της ολομέλειας προέδρων της ΔΟΕ την Πέμπτη 12/9. Υπήρξε μια μοναδική κοινή εισήγηση του Δ.Σ με πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 16 /9 . Συμμετείχαν συνολικά και στις τρεις συνελεύσεις 124 άτομα σε σύνολο 276 εγγεγραμμένων. Υπήρξε απαρτία.
Το διεκδικητικό πλαίσιο του Δ.Σ ψηφίστηκε συνολικά από 107 συναδέλφους/ισσες. Δεν υπήρξε κατά ή λευκό.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα ψηφίστηκε από 64 συναδέλφους/ ισσες, κατά 10, λευκά 33.

      

10 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση για την Εκπαίδευση


Πέμπτη 12/9 στις 19:00: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ στη ΣΥΡΟ για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • Η ΕΛΜΕ Α΄ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
  • Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ
  • Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ»




Σας προσκαλούμε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00

στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (παλιό 1ο Γυμνάσιο)

σε ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο,

τις εξελίξεις σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης

καθώς και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

και των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Επιστολή προς Γονείς


«Επιστολή για τον Αγιασμό»

Αγαπητά παιδιά,αξιότιμοι γονείς,φίλες και φίλοι συνάδελφοι,

   ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σύρου-Τήνου-Μυκόνου επ' ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και ανταποκρινόμενος στο επίμονο κι απαιτητικό κάλεσμα των καιρών δεν μπορεί να αναλωθεί σε μια απλή διατύπωση ευχών.
   Δηλώνει εδώ,με το πρώτο κουδούνι,την αταλάντευτη πίστη του στο ιδανικό της μόρφωσης και της καθολικής Παιδείας για όλα τα παιδιά του λαού και μπροστά στην κυβερνητική πολιτική της απαξίωσης και αποδόμησης του δημόσιου σχολείου και κάθε δημόσιου αγαθού,διατυπώνει έμπρακτα την έντονη αντίθεσή του,τείνει το χέρι της αλληλεγγύης και της συνεργασίας προς κάθε χειμαζόμενο πολίτη και καλεί το συριανό λαό σε διαρκή επαγρύπνηση και αγωνιστική κινητοποίηση,με στόχο την απόκρουση κι ανατροπή αυτής της απάνθρωπης,αντικοινωνικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής,με μόνο κριτήριο και έγνοια του  τον άνθρωπο και διαρκές όραμα τη δημιουργία ενός κόσμου που κράτος κι εξουσία θα'χει η άνοιξη,μέσα απ'τα μάτια και τα πηγαία χαμόγελα εκατομμυρίων ευτυχισμένων παιδιών.

08 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση για τις Γενικές Συνελεύσεις



Η κυβέρνηση, μετά το πολυνομοσχέδιο-νέο μνημόνιο που επέβαλε την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετατάξεις, μετά το μαύρο στις οθόνες μας και το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, προώθησε μέσα στο κατακαλόκαιρο τη διαθεσιμότητα/απόλυση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένων και 2.500 εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας (καταργήθηκαν 52 ειδικότητες).

Η καμπάνα ηχεί πλέον εκκωφαντικά για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, καθώς είμαστε μάρτυρες ενός ριζικού μετασχηματισμού του κράτους και των εργασιακών του σχέσεων στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης , της λειτουργίας του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού που ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Μεταρρύθμισης σε περίπτωση διαθεσιμοτήτων προδιαγράφουν τη στόχευση των κυβερνώντων για την πλήρη αποδόμηση της σταθερής και μόνιμης απασχόλησης. Η εξαγγελία ότι η διαθεσιμότητα είναι πλέον μόνιμος μηχανισμός για την κινητικότητα των εργαζομένων και η αύξηση του αριθμού των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων με το νέο μνημόνιο αποδεικνύουν ότι οι συνάδελφοι μας στη δευτεροβάθμια άνοιξαν και δεν έκλεισαν το κύκλο των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων.

Αποσπάσεις-Προσλήψεις Αναπληρωτών



Οι μαθητευόμενοι μάγοι της δημοσιονομικής προσαρμογής που διοικούν το Υπουργείο Παιδείας έχουν ξεπεράσει σε μίσος για τον εκπαιδευτικό, ακόμη και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Τις τελευταίες μέρες έχουν κουρελιάσει κυριολεκτικά τη ζωή και τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών. Μετά την απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 10.000 αναπληρωτών που οδηγούνται στην διαθεσιμότητα, την απόλυση και την ανεργία, προχωρούν σε μηδενικές επί της ουσίας αποσπάσεις, καταστρέφοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών.

06 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Με βάση την επιδρομή που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ στην εργαζόμενη πλειοψηφία, τους άνεργους και το λαό, την επίθεση στα κοινωνικά αγαθά της παιδείας-υγείας-περίθαλψης, το μπαράζ διαθεσιμοτήτων-απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα την επίθεση στο δημόσιο δωρεάν σχολείο και στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας,
Παίρνοντας υπόψη μας την άνοδο των αγωνιστικών διαθέσεων σε μια σειρά χώρους εργαζομένων όπως οι καθηγητές, το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, το διοικητικό προσωπικό των Πανεπιστημίων κ.ά., καθώς και τις διαδικασίες Γ.Σ. που έχουν εξαγγελθεί από την ΟΛΜΕ για 4 και 5/9 και τη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 9/9
Προτείνουμε προς τους συλλόγους της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης και το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσουν σε Γ.Σ. ως τις 10/9 και σε ολομέλεια προέδρων στις 12/9

Σε περίπτωση που η ομοσπονδία δεν αποδεχτεί να εξαγγείλει τις ΓΣ τώρα, τότε ενεργοποιούμε τον κανονισμό της ολομέλειας προέδρων που ορίζει ότι το 1/6 των συλλόγων δικαιούται να καλέσει ολομέλεια και την καλούμε για 12/9 με θέμα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης. 

03 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Συλλόγου για Υπηρεσιακές Μεταβολές

     

  Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου - Τήνου - Μυκόνου εκφράζει την ολόθερμη συμπαράσταση και συμπαράταξή του στις χιλιάδες των συναδέλφων εκπαιδευτικών που η έναρξη της σχολικής χρονιάς τους βρίσκει μετέωρους υπηρεσιακά, οικογενειακά και οικονομικά και καλεί το προεδρείο της ΔΟΕ να οργανώσει άμεσα σχέδιο αγωνιστικής δράσης με εισήγηση για απεργιακό αγώνα στις γενικές συνελεύσεις και άμεση σύγκληση ολομέλειας προέδρων και  τους αιρετούς στα ΚΥΣΠΕ-ΠΥΣΠΕ  να μπλοκάρουν και να μη νομιμοποιήσουν το εκφοβιστικό, έκνομο και διασπαστικό μηχανισμό των μετατάξεων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, και να δράσουν αποφασιστικά στην ικανοποίηση του συνόλου των αποσπάσεων.

02 Σεπτεμβρίου 2013

Παρουσίαση-Ανάληψη Υπηρεσίας όλων των Εκπαιδευτικών Π.Ε.





Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θέλει να εκφράσει την αντίθεσή του στην πολύ καλά ενορχηστρωμένη προσπάθεια του υπουργείου να διαχωρίσει την ενότητα των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σαν να μη ήταν αρκετό που πυροδότησε κοινωνικούς αυτοματισμούς ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τον παράνομο μηχανισμό των μετατάξεων ανατρέποντας τη ζωή όλων όσοι εμπλέκονται στο θέατρο αυτό του παραλόγου. Προσθέτει  άλλη μια πράξη στο έργο της διάσπασης βγάζοντας ανακοίνωση διευκόλυνσης όσον αφορά στην ανάληψη υπηρεσίας μόνο για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Σ’ αυτό το  διαστροφικό έργο δεν είναι ανάγκη να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά τους και  να παίξουμε τους ανθωποφαγικούς ρόλους που μας έχουν ετοιμάσει. Υπάρχει κι άλλος δρόμος, αυτός του συναδελφικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες για τα σχολεία που όλοι μαζί υπηρετούμε.

Ενημέρωση για τη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

    
    Την Τετάρτη 28/8 το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Σύρου-Τήνου-Μυκόνου συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας και να λάβουν γνώση των θέσεων του επίσημου εκπροσώπου της κυβερνητικής πολιτικής στη Σύρο. Σε μια σειρά ερωτημάτων που του ετέθησαν ουσιαστική απάντηση δε δόθηκε σε τίποτα.