30 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ/-ΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 π.μ. στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ


Συναδέλφισσες/ –οι, εργαζόμενοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες,

Τα σωματεία που προσυπογράφουμε το παρόν κείμενο σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική – πανυπαλληλική απεργία στις 6 Νοέμβρη 2013. Η απεργία αυτή μπορεί να γίνει δική μας υπόθεση μέσα από έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις – συγκεντρώσεις – συζητήσεις. Η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία που καλλιεργεί το καθεστώς και οι υποτακτικοί του μπορούν να ξεπεραστούν με την επιτυχία της απεργίας.

Για το πρόγραμμα "Ευρωπαϊκή Μνήμη"

 Το Υπ. Εσωτερικών με σχετικό έγγραφο που απέστειλε προς Δήμους, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προωθεί το πρόγραμμα της Ε.Ε. «Ευρωπαϊκή Μνήμη». Με το πρόγραμμα αυτό επιχειρείται για μία ακόμα φορά η χυδαία και κατάπτυστη εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Προβάλλεται η επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε. και αναπαράγεται μέσα από τα σχολικά βιβλία.
 
            

23 Οκτωβρίου 2013

Χρηματοδότηση σχολείων . Ανακοίνωση του συλλόγου

Δυο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι σχολικές μονάδες και στα τρία νησιά ευθύνης μας βιώνουν μια πρωτοφανή οικονομική ασφυξία που τα καθιστά ανίκανα να καλύψουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες (χαρτί, μελάνι , προμήθεια καθαριστικών ). Δεν έχει εκταμιευθεί ακόμη ούτε ένα ευρώ από τις σχολικές επιτροπές στα σχολεία, με αποτέλεσμα οι καθημερινές ανάγκες των σχολείων να καλύπτονται με πίστωση από τους διάφορους προμηθευτές. Είναι προφανές πως η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα οδηγήσει πολύ σύντομα στη μετακύλιση του κόστους λειτουργίας των σχολείων στους γονείς, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που ήδη υπάρχουν. Το γεγονός μάλιστα ότι εισερχόμαστε στο χειμώνα και πρέπει να γίνουν παραγγελίες για το πετρέλαιο των σχολείων σημαίνει ότι το πρόβλημα θα οξυνθεί με τη σοβαρή πιθανότητα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.

Αποκαλύπτεται συνεπώς περίτρανα ότι η υποχρηματοδότηση των σχολείων διαλύει στην πράξη τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και προσθέτει επιπλέον βάρη στην εργαζόμενη οικογένεια. Θεωρούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει δικαίωμα να σιωπά, καλύπτοντας στην πράξη την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και την υπονόμευση κάθε δημόσιου, συλλογικού αγαθού. H κατάσταση αυτή είναι γνωστή ήδη από το καλοκαίρι και κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνώριζε. Τα σχολεία δε μπορούν να είναι οικονομικά στον αέρα και να λειτουργούν με βερεσέ. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συσπείρωση και ζητούμε την άμεση σύγκληση των δημοτικών επιτροπών παιδείας και στα τρία νησιά του συλλόγου μας για να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης. Απαιτούμε άμεση χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων με βάση τις ανάγκες τους

16 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση ΔΟΕ για παρουσιολόγιο

Η νέα προσθήκη – τροπολογία στο κείμενο του Υπουργείου Περιβάλλοντος(!!!) που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και αφορά το Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού και το Ατομικό Δελτίο Παρουσίας Προσωπικού, αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να αιφνιδιάσει, επενδύοντας στο επικοινωνιακό σκέλος και όχι στην επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων που ταλανίζουν την εκπαίδευση. 

13 Οκτωβρίου 2013

08 Οκτωβρίου 2013

Α Τακτική Γενική Συνέλευση



Με βάση το άρθρο 26 του καταστατικού μας, ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει την πρώτη τακτική του συνέλευση στις εξής ημερομηνίες: Τήνος, Πέμπτη 17/10 στις 18:00 στο 2ο Δ.Σ, στη Μύκονο 22/10 Τρίτη στο 2ο Δ.Σ Μυκόνου στις 18:00 και στη Σύρο την Πέμπτη 24/10 στο 4ο Δ.Σ στις 18:00. Τα θέματα της α τακτικής γ.σ είναι :

α. Πεπραγμένα Δ.Σ από την συγκρότησή του σε σώμα μέχρι σήμερα. 

β. Περιληπτική έκθεση των εργασιών και των αποφάσεων της Γ.Σ της ΔΟΕ από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του συλλόγου

γ. Απολογισμός των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

δ. Προτάσεις μελών.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους/ισσες να στείλουν τις προτάσεις τους για τη γενική συνέλευση, μέχρι την Τετάρτη 16/10 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου. 


06 Οκτωβρίου 2013

Για το ωράριο των εκπαιδευτικών . Ανακοίνωση συλλόγου



Με βάση σχετικές ερωτήσεις συναδέλφων/ ισσών για το ωράριο των εκπαιδευτικών και την αποχώρηση από το σχολείο δηλώνουμε τα εξής :

α. Με βάση την παρ. 8 του άρθρου 13 του Νόμου 1566/ 85 και το σχετικό πόρισμα του νομικού συμβούλου της ΔΟΕ “ Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα”.

Για το Δ.Σ Βάρης

Το Δ.Σ του συλλόγου μας, με βάση και τη σχετική απόφαση της γενικής του συνέλευσης τον περασμένο Ιούνη, θεωρεί ότι ο Δήμος Ερμούπολης – Σύρου πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην παραχώρηση των αιθουσών του ΚΕΚ στο δημοτικό σχολείο Βάρης -Μάννα. Δεν μπορεί να παρατείνεται η συγκεκριμένη απαράδεκτη κατάσταση και να κωφεύει το δημοτικό συμβούλιο στο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του συγκεκριμένου σχολείου και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης των παιδιών μας. Σε μια περίοδο ολομέτωπης επίθεσης στη δημόσια εκπαίδευση εκτιμούμε ότι ο δήμος Ερμούπολης θα ήταν λάθος να ταυτιστεί με τις αντιεκπαιδευτικές δυνάμεις .

Ανακοίνωση για Α ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ απειλούνται με ποινική δίωξη! Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ και ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου, καλούνται ήδη να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κινητοποίηση στη ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από τη συνέλευση του σωματείου, στα πλαίσια του απεργιακού μας αγώνα με στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των δικαιώματος των παιδιών για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και των εργασιακών μας δικαιωμάτων . Να σταματήσει δηλαδή τις διαδικασίες εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων μας και τη διάλυση των σχολείων που αυτές σημαίνουν.