30 Νοεμβρίου 2015

Γενική Απεργία : Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου




Μια λέξη κυριαρχεί τις τελευταίες εβδομάδες στο κυρίαρχο πολιτικό σκηνικό : ο εθνικός διάλογος. Εθνικός διάλογος για το ασφαλιστικό, την παιδεία, το μεταναστευτικό. Η συζήτηση περί εθνικού διαλόγου δεν μπορεί να εξαπατήσει ωστόσο κανένα εργαζόμενο. Η κυβέρνηση και το μπλοκ εξουσίας, διαμέσου εθνικού διαλόγου, προσπαθούν να διαμορφώσουν συνθήκες κοινωνικής συναίνεσης και αποπροσανατολισμού του λαϊκού κινήματος για την επιβολή προσυμφωνημένων μνημονιακών μέτρων. Αν σε κάτι μπορεί να μας βοηθήσει ο εθνικός διάλογός τους είναι στο να κατανοήσουμε το μέγεθος της καπιταλιστικής επίθεσης στα ασφαλιστικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

24 Νοεμβρίου 2015

Για την απογραφή των εκπαιδευτικών



Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η εγκύκλιος-οδηγία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων , κατ’ εφαρμογή εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία ζητείται από τους συναδέλφους, μέχρι τέλη Νοέμβρη, προσωπική υπεύθυνη δήλωση για την απογραφή του τρόπου διορισμού (επετηρίδα, ΑΣΕΠ κ.λπ.) και του αριθμού των ως προς την υγειονομική περίθαλψη προστατευόμενων μελών, τη στιγμή που αμφότερα είναι γνωστά στην υπηρεσία.

22 Νοεμβρίου 2015

Καταγγελία για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών – εργατών και συνδικαλιστών


To Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης «Ζούρα» και την κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τη στηρίζει, για το όργιο τρομοκρατίας και συλλήψεων απεργών - εργατών και συνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε χθες τα ξημερώματα στο εργοστάσιο Χάρμα, στη Θεσσαλονίκη. 


19 Νοεμβρίου 2015

Ενιαίο Φτωχολόγιο



Άλλο ένα «ενιαίο» κατ’ ευφημισμόν μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους κόβεται και ράβεται με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ και ΔΝΤ. Το «ενιαίο μισθολόγιο» των δημοσίων υπαλλήλων που θεσπίστηκε το 2011 με στόχο δήθεν να εξισωθούν οι αμοιβές τους, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα των Μινχάουζεν (γνωστός γερμανός βαρώνος για τα ψέματά του) του πολιτικού μας συστήματος. Ποτέ το μισθολόγιο δεν υπήρξε ενιαίο, αφού με την περιβόητη «προσωπική διαφορά» διατηρήθηκαν οι ανισότητες με αποτέλεσμα η «αριστοκρατία» των δημοσίων υπαλλήλων να έχει μισθούς κατά 500 – 700 ευρώ μεγαλύτερους από τους πληβείους. Βάσει των επίσημων στοιχείων, στο ενιαίο μισθολόγιο υπάγεται σήμερα το 68% των εργαζομένων στο Δημόσιο, το 31% είναι σε καθεστώς ειδικού μισθολογίου, ενώ το υπόλοιπο 1% απασχολείται βάσει διαφόρων άλλων συμβάσεων.

του Γ. Καββαδία  πηγή : alfavita .

18 Νοεμβρίου 2015

ΑΔΕΔΥ : Δελτίο Τύπου για Πλειστηριασμούς

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, χθες, τα μεσάνυχτα στη
Βουλή το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο που μεταξύ των άλλων, ανοίγει το δρόμο
για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Πρόκειται για ένα ακόμα
επαχθές σχέδιο το οποίο μάλιστα προωθείται από την Κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

15 Νοεμβρίου 2015

Το Πολυτεχνείο ζει στο δρόμο της εξέγερσης και της ανατροπής των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης , ΔΝΤ.


                              Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 18:30 στην πλατεία Μιαούλη .

42 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη...και με τα μάτια στραμμένα στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, βλέπουμε μπροστά μας, πολέμους, φράχτες, προσφυγιά, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστικά και ρατσιστικά καθεστώτα, καταπάτηση ακόμη και των δημοκρατικών ελευθεριών και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Από τους νεκρούς μετανάστες του Αιγαίου και τους αμέτρητους μικρούς Ασλάν μέχρι τις δολοφονικές επιθέσεις στην Τουρκία και το Παρίσι, ο ιμπεριαλισμός αποκαλύπτει το αποκρουστικό του πρόσωπο σε όλους τους λαούς . Τα κροκοδείλια δάκρυα της εξουσίας δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν: θρηνούμε ανθρώπινα θύματα στο βωμό των γεωπολιτικών σχεδιασμών του κεφαλαίου. Δικοί τους οι πόλεμοι, δικοί μας οι νεκροί. 



08 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ 10:30


 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης -Ε.Ε -ΔΝΤ 
 
Η νέα κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛΛ έρχεται να εμπεδώσει το καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας σε συνεργασία με τη μνημονιακή συμπολίτευση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ). Το εκλογικό αποτέλεσμα αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προώθησης των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. Επιχειρούν να εμπεδώσουν στην κοινωνία την αίσθηση ότι κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τα μνημόνια, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ότι κάθε άλλη επιλογή θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή.

Αυτό λέγεται μορφωτικός καιάδας κύριε υπουργέ .


Με πάμπολλες ανακοινώσεις και περισσό θράσος ο υπ. παιδείας του τρίτου μνημονίου διακηρύσσει την «προτεραιότητα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την ειδική εκπαίδευση. Στην πράξη, πίσω από τη φιλανθρωπία και τον ψευδοανθρωπισμό, δυόμιση μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα μισά τμήματα ένταξης στο νομό Κυκλάδων δεν λειτουργούν, ενώ μεγάλος αριθμός παιδιών και οι οικογένειες τους περιμένουν τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης . Και όλα αυτά σε ένα νησιωτικό νομό όπου συχνά δεν υπάρχει καμιά δομή ειδικής αγωγής. 
 

Εκδήλωση για το νηπιαγωγείο




Ο σύλλογος μας μαζί με το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών πραγματοποιεί εκδήλωση για τα ζητήματα της προσχολικής αγωγής το Σάββατο 14 Νοέμβρη στο 4ο Δ.Σ Ερμούπολης στις 6:30 το απόγευμα. 

" Οι εκκρεμότητες τραγουδάνε ακόμη...! Το νηπιαγωγείο στο καιρό του 3ου Μνημονίου" με ομιλήτριες τις νηπιαγωγούς Βάσω Ζαρκινού μέλος του συλλογού Π.Ε Ηλιούπολης και Μάγια Σταυροπούλου μέλος του συλλόγου Π.Ε "Περικλής".


03 Νοεμβρίου 2015

Πραγματοποίηση μουσικοκινητικού βιωματικού σεμιναρίου


Το Δ.Σ του Συλλόγου μας ανακοινώνει ,σε συνεργασία με τον μουσικοπαιδαγωγό-συγγραφέα Βασίλη Αναγνώστου και κατόπιν δικής σας επιθυμίας, πως το τρίωρο βιωματικό μουσικοκινητικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, ώρες 17:00-20:00.
Όσες και όσοι δε δηλώσατε έως τώρα συμμετοχή, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου μέχρι και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.