18 Σεπτεμβρίου 2016

Για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και τη λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς




Ήδη από τις 26 Αυγούστου προειδοποιούσαμε ως σύλλογος, ότι η βιασύνη του υπουργείου και της ΔΠΕ Ν. Κυκλάδων να επιταχύνουν με κλειστά τα σχολεία τη διαδικασία των τοποθετήσεων και των υπεραριθμιών, θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε χαοτικές καταστάσεις. Επίσης ως σύλλογος είχαμε προτείνει μια συγκεκριμένη λογική για τη λειτουργία των σχολείων βασιζόμενοι στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και όχι στις αλλεπάλληλες εγκυκλίους του “σχολείου Φίλη”. Σε αυτή την κατεύθυνση είχαμε προτείνει και συγκεκριμένο πρακτικό στους συλλόγους διδασκόντων για να καταγράψουν τις ανάγκες τους σε εκπαιδευτικό προσωπικό.


13 Σεπτεμβρίου 2016

Όλοι στην απεργία στις 15 Σεπτέμβρη . 12:00 συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου


Συνάδελφοι/ισσες,
Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά μέσα στα δεσμά των Μνημονίων και της αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών. Το Υπουργείο Παιδείας με συνεχείς εγκυκλίους επιδιώκει να θολώσει τα νερά, να συγκαλύψει τα πραγματικά κενά, να βγάλει χιλιάδες υπεράριθμους σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια να κάνει χρήση αυτού του προσωπικού κατά το δοκούν, παραβιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις.


11 Σεπτεμβρίου 2016

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Συναδέλφισσες / οι

Το Δ.Σ του συλλόγου μας, σας εύχεται καλή σχολική χρονιά με υγεία και αγωνιστικό πνεύμα. Η φετινή σχολική χρονιά σημαδεύεται από τη συνέχιση της πολιτικής του φτηνού σχολείου της αγοράς παρά την επικοινωνιακή επίθεση του υπουργείου και της εκπαιδευτικής διοίκησης περί εύρυθμης λειτουργίας. Οι ισχυρισμοί περί μηδενικών κενών και έγκαιρης τοποθέτησης όλων των εκπαιδευτικών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αποκρύπτει την οδυνηρή πραγματικότητα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών. Πιο συγκεκριμένα :

06 Σεπτεμβρίου 2016

Απόφαση για νηπιαγωγεία


Ο σύλλογος Σύρου-Τήνου-Μυκόνου εκτιμά σε σχέση με Αρ. Πρωτ.: 140510/Δ1/ 1-9-16, εγκύκλιο του Υπουργείου με θέμα :«Λειτουργία Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2016-2017. Ενημέρωση και οδηγίες για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου», για την εφαρμογή των Υπουργικών αποφάσεων για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των νηπιαγωγείων και το ωράριο των νηπιαγωγών ότι :
  • Η αποσύνδεση του πρωινού προγράμματος από το απογευματινό αλλάζει το χαρακτήρα του ολοήμερου προγράμματος και ουσιαστικά το μετατρέπει σε δομή φύλαξης. Το ολοήμερο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου κατά γενική ομολογία κρίνεται επιτυχημένο με επιστημονικά τεκμηριωμένη την παιδαγωγική προσφορά και τον αντισταθμιστικό του ρόλο, και έχει διακριτότητα από αυτόν του Δημοτικού ως προς τη ηλικία και τις μεθόδους διδασκαλίας.


Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις


Το Δ.Σ. του συλλόγου μας , με βάση τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και με επίκεντρο τις υπουργικές αποφάσεις για τον νέο ενιαίο τύπο δημοτικού και νηπιαγωγείου, συγκαλεί έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις και στα τρία νησιά ευθύνης του, με σκοπό :
α) την ενημέρωση – κινητοποίηση των συναδέλφων εν όψει της 24ωρης απεργίας.
β) τη λήψη αποφάσεων κλιμάκωσης της αγωνιστικής δράσης, με εισήγηση για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας, με επαναλαμβανόμενη μορφή.
γ) την πραγματοποίηση ολομέλειας των προέδρων όλης της χώρας, με βάση τις αποφάσεις των έκτακτων συνελεύσεων και τις τρέχουσες εξελίξεις.
Οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 και στα τρία νησιά στα ακόλουθα σχολεία:
Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τήνου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου.
Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μυκόνου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μυκόνου.
Έκτακτη Γενική Συνέλευση Σύρου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

03 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΟΕ : Απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το σχεδιασμό της αγωνιστικής δράσης της Ομοσπονδίας


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του της 31-8-2016 υλοποιώντας τις αποφάσεις της 85ης Γ.Σ. ως προς τον αγωνιστικό σχεδιασμό της Δ.Ο.Ε. στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αποφάσισε την πραγματοποίηση 
 
24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης στο Υπουργείο Παιδείας στις 12:00, ως πρώτο βήμα αντίδρασης απέναντι στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.