09 Δεκεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΙΣ 10:30



Πανελλαδική Απεργία 15 Δεκέμβρη
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

πάρτε μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη
.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια, παραδίνει στο μεγάλο κεφάλαιο κρατικές επιχειρήσεις, γη, παραλίες, δάση, αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» σε υγεία και παιδεία συγχωνεύουν νοσοκομεία και σχολεία , ενώ μετακυλύουν τα οικονομικά βάρη σε εργαζόμενους και συνταξιούχους. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις, στέλνοντας τους εργαζόμενους έναν - έναν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας». Κυβέρνηση και εργοδοσία, χέρι – χέρι με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπως αποδεικνύει η περίπτωση του θλιβερού Παναγόπουλου, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Στοχοποιούν τον δημόσιο τομέα την ώρα που επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα στον ιδιωτικό. Μιλάνε για «λιγότερο κράτος» και εννοούν λιγότερη και ακριβότερη μόρφωση, υγεία, κοινωνική πρόνοια, ιδιωτικές και πανάκριβες υποδομές και υπηρεσίες.

Την ώρα που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει στη χώρα μας, όπως και σε όλη στην Ευρώπη, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν, πτωχεύουν τους λαούς για να σωθούν τράπεζες, χρηματιστές και μονοπωλιακοί όμιλοι. Η επιχείρηση καθολικής μείωσης των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ( αυτόν που η κυβέρνηση υποσχόταν ότι δεν θα θίξει) είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου αφού η εργοδοσία αξιώνει πλήρη κατάργηση ωραρίων, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση εργοδοτικών εισφορών, επιπλέον δουλειά Σάββατα ή και Κυριακές κ.ά.

Οι φούσκες της παραπληροφόρησης, όπως και οι φούσκες των «χρηματοπιστωτικών προϊόντων» δεν διαρκούν πολύ. Τα παραμύθια για την «ιδιαιτερότητα» της Ελλάδας, για την δήθεν «υπερκατανάλωση» και το «υπερτροφικό δημόσιο» καταρρέουν μαζί με τις οικονομίες της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, αλλά και των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης που συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των ισχυρών «εταίρων».

Λένε ψέματα η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της ότι δεν παίρνουν νέα μέτρα. Λένε ψέματα ότι ο λαός εγκρίνει την πολιτική τους. Λένε ψέματα ότι τελειώνουν οι θυσίες. Η «επιμήκυνση» του μνημονίου και ο μηχανισμός – δήθεν στήριξης – που στήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα «προβληματικά» κράτη διαιωνίζουν την πολιτική της φτώχειας. Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος όσο δεν θίγονται τα συμφέροντα και η αμύθητη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει. Η επιστράτευση των ναυτεργατών δείχνει τα όρια της δημοκρατίας τους ! Η κυβέρνηση και τα τοπικά γραφεία τύπου των εφοπλιστών είχαν το θράσος να συκοφαντήσουν τους εργάτες της θάλασσας για την απομόνωση των νησιών, όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα νησιά απομονώνονται από την πολιτική της «αγοράς» και την εφοπλιστική ασυδοσία.

Για τους εργαζόμενους, ο δίκαιος αγώνας των ναυτεργατών της Ελλάδας, των φοιτητών της Αγγλίας, των λαών της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας δείχνουν τον δρόμο !

Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας που φέρνουν κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ ! Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός.

Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε:

Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση τα τεράστια χρέη που έχει το κράτος προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας. Την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία. Δεν ανεχόμαστε, δε συναινούμε στο να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και την ανεργία, χωρίς δικαιώματα, για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Δε δεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Χωρίς σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση. Δε δεχόμαστε να ζήσουμε με σχολεία και Πανεπιστήμια στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της αγοράς.

Να αποκρούσουμε όλοι μαζί τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα. Για να σταματήσει το χαράτσι της περαίωσης σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων με «μπλοκάκι».

 Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να καταργηθούν τα προνόμιά τους, να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη τους, να σταματήσουν οι τεράστιες νατοϊκές πολεμικές δαπάνες, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.

Γυρίζουμε την πλάτη στα δεκανίκια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που όχι μόνο αρνήθηκαν την οργάνωση της αντίδρασης των εργαζομένων, για μια ακόμα φορά, αλλά δηλώνουν και υπερήφανοι που παζαρεύουν τους όρους κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων.
Απέναντι σε όλους αυτούς απαντάμε με οργάνωση και λαϊκή αντεπίθεση, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές παντού.

Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα στους εργαζόμενους και στους λαούς της Ευρώπης, μήνυμα αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Η Ε.Ε., τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, είναι ο κοινός εχθρός. Δεν αλλάζουν. Ανατρέπονται !

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ ΤΗΝΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ- Α΄ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΣΥΡΟΥ – ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ