17 Νοεμβρίου 2012

Για τη σύλληψη του Θανάση Αγαπητού και των υπαλλήλων της ΠΟΕ ΟΤΑ




Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταδικάζει τις τρομοκρατικές συλλήψεις των τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, μια μέρα μετά τη διαδήλωση εργαζομένων σε συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ όπου έδινε συνέντευξη ο Γερμανός πρέσβης, η αστυνομία κάνοντας χρήση των σχετικών βίντεο, συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, το δάσκαλο Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. του Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος της Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά.

Οι συλλήψεις, η κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, δεν μπορούν να κάμψουν το λαϊκό αγωνιστικό φρόνημα. Σήμερα, 39 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο λαός παλεύει για ψωμί – παιδεία – λευτεριά, δουλειά για όλους, δημόσια παιδεία και υγεία, ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι λαϊκοί αγώνες δεν τρομοκρατούνται, δεν καταστέλλονται.

Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους συλληφθέντες και να καταδικάσει τις τρομοκρατικές συλλήψεις.