14 Φεβρουαρίου 2013

Απεργία 20 Φλεβάρη. Νεώριο-ΙΚΑ 10:30



Απολυμένοι, φοβισμένοι, δαρμένοι, φτωχοί, άνεργοι και επιστρατευμένοι. Αυτή είναι η εικόνα του κόσμου της εργασίας μετά από 3 σχεδόν χρόνια  μνημονιακής διαχείρισης. Η συγκυβέρνηση συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, εγκαταλείπει και το τελευταίο φύλλο δημοκρατικής νομιμότητας που της έχει απομείνει. Επιστρατεύει απεργούς, απειλεί με απόλυση και πειθαρχικά όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, σχεδιάσει να καταργήσει ακόμη και το δικαίωμα στην απεργία. Πίσω από το σκληρό πρόσωπο της συγκυβέρνησης κρύβεται, ασφαλώς, η αντιλαϊκή της πολιτική και ο φόβος του ξεσηκωμού της εργαζόμενης και άνεργης πλειοψηφίας. 

Στην εκπαίδευση με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος  για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών επαναφέρουν τον επιθεωρητισμό στην εκπαίδευση και προγραμματίζουν μειώσεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, την ίδια στιγμή που καταργούν το δωρεάν σχολικό εγχειρίδιο στους μαθητές και μετρούν τα τετραγωνικά κάθε σχολικής αίθουσας για να δουν πόσους μαθητές μπορούν να στοιβάξουν σε μια σχολική αίθουσα.

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής δεν οδηγεί στη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη. Με το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικής Στρατηγικής προβλέπονται συνολικά περικοπές 16 δις μέχρι το 2016, ενώ η όποια απόκλιση από τους διακηρυγμένους στόχους- σχεδόν βέβαιη- θα οδηγήσει στη λήψη νέων μέτρων. Η φτωχοποίηση και η χρεοκοπία μας δεν έχουν τέλος.

Συναδέλφισσα /ε

Δεν πρέπει να επικρατήσει ο φόβος, η παραίτηση και η ηττοπάθεια. Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η αγωνιστική ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, με το σύνολο των πολιτικών επιλογών του κεφαλαίου. Η εμπειρία των τριών τελευταίων χρόνων είναι, από κάθε άποψη, πολύτιμη, η λαϊκή αδράνεια οδηγεί σε νέους γύρους κοινωνικής λεηλασίας. Το Δ.Σ του συλλόγου μας πιστεύει ότι η  απεργία στις 20 Φλεβάρη μπορεί να αποτελέσει το πρώτο αποφασιστικό βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα. Αυτός ο κοινωνικός εφιάλτης μπορεί να ανατραπεί κάτω από ανυποχώρητους και ενωτικούς λαϊκούς και εργατικούς αγώνες.

20 Φλεβάρη Πανεργατική Απεργία. Ολοι / ες στο ΙΚΑ-Νεώριο στις 10:30.