13 Ιουλίου 2013

Απεργία 16 Ιούνη 11:00 στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου. Ανακοίνωση του Συντονιστικού Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες.


Η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ, με το νέο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε, μέσα στο καλοκαίρι, επιχειρεί να τσακίσει όποιο κοινωνικό δικαίωμα έχει απομείνει στον κόσμο της εργασίας, συνεχίζοντας την πολιτική της πτώχευσης της εργατικής τάξης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας δημόσιου, συλλογικού αγαθού. Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο :

  • Οδηγεί στη διαθεσιμότητα και από εκεί στην απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, 2200 σχολικούς φύλακες, 3500 εργαζόμενους στην δημοτική αστυνομία. Οι απολύσεις στο δημόσιο προετοιμάζουν την αντιλαϊκή, αυταρχική ανασυγκρότηση του κράτους, ενός κράτους φιλικού προς την επιχειρηματικότητα και εχθρικού απέναντι στη σταθερή εργασία και τα κοινωνικά δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
  • Διαλύει την τεχνική εκπαίδευση και την παραδίδει στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΙΕΚ, προετοιμάζοντας την μαθητεία των νέων στην ανασφάλιστη, απλήρωτη και ελαστική απασχόληση. Αντίστοιχα οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων θα παραδοθούν σε ιδιώτες: από τις εταιρίες σεκιούριτι που θα αναλάβουν το έργο των σχολικών φυλάκων, μέχρι τις εταιρίες καθαριότητας, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας και βιτριόλι σε όποιον/α αντιστέκεται, τύπου ΟΙΚΟΜΕΤ.
  • Καταργεί την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Με Υπουργική απόφαση θα διαμορφώνεται στο εξής ο κατώτατος μισθός, με βάση τις ανάγκες της “ανταγωνιστικότητας” της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή τα κέρδη του κεφαλαίου, με άμεση συνέπεια τη μισθολογική αφαίμαξη και πτώχευση της εργατικής τάξης.
  • Ο νέος ΕΟΠΠΥ, με Ευρωπαίους μάνατζερς επικεφαλής της διοίκησής του, μεταφράζεται σε πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, με άμεσο τον κίνδυνο της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.

Και έπεται και συνέχεια. Νέες διαθεσιμότητες το Σεπτέμβρη, 11.000 άμεσες απολύσεις το επόμενο διάστημα και νέο Μνημόνιο λόγω του “χρηματοδοτικού κενού” που προκύπτει το 2014 και των μεγάλων ελλειμμάτων που οδηγεί το πρόγραμμα της “δημοσιονομικής σταθεροποίησης”.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί να ζει με το συνεχή βραχνά των αλλεπάλληλων αντιλαϊκών μέτρων. Καμιά αναμονή, καμιά μοιρολατρία. Εδώ και τώρα οργανώνουμε την πάλη μας, ξεπερνώντας τις πλαστές διαιρέσεις μεταξύ “περίσσιων και χρήσιμων υπαλλήλων και ειδικοτήτων”, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ εργαζομένων και ανέργων, Ελλήνων και μεταναστών. Με πλατιά εργατική ενότητα και συσπείρωση, οργανώνουμε την πάλη μας με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης -Ε.Ε-ΔΝΤ, την πτώση της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου συνεχιστή της .

Με συντονισμένο-διακλαδικό αγώνα, στηριγμένο στη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, μπορούμε να νικήσουμε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που θυσιάζει τις ζωές μας, τα δικαιώματα και το δημόσιο πλούτο για να γεμίζουν οι λογαριασμοί των τραπεζιτών και βιομηχάνων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των μονοπωλίων. Σε ρήξη με το γραφειοκρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και των διάφορων τοπικών Εργατικών Κέντρων, παραρτημάτων της εργοδοσίας, μπορούμε να έχουμε νικηφόρους εργατικούς αγώνες. Όλοι/ες στον απεργιακό αγώνα .


ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ
ΣΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΥ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ