12 Νοεμβρίου 2013

Επέτειος του Πολυτεχνείου. Όλοι / ες στην πορεία την Κυριακή 17:30 17 Νοέμβρη στην Πλατεία Μιαούλη και στη μουσική συναυλία που θα ακολουθήσει με τη συμμετοχή συναδέλφων/ ισσών στις 19:30 στην αίθουσα της Πινακοθήκης .


40 χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την πάλη της νέας γενιάς για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία. Παρ' όλη την απόσταση του ιστορικού χρόνου, η εξεγερσιακή, αντιιμπεριαλιστική κληρονομία του Πολυτεχνείου παραμένει όσο ποτέ άλλοτε νεανική και επίκαιρη. Ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα βυθίζεται στο μαύρο της ΕΡΤ, της επιτήρησης από την τρόικα, της αναμονής νέων αντιλαϊκών μέτρων και της ανόδου του νεοφασισμού.

Το σύνθημα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, όπως και τότε, έτσι και τώρα, πρέπει να συνδεθεί με τα κύρια επίδικα των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων που σήμερα είναι ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης -Ε.Ε-ΔΝΤ και της θεωρίας των δύο άκρων που προσπαθεί να εξισώσει τους αγώνες του λαϊκού κινήματος με τον όλεθρο του φασισμού και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Το Πολυτεχνείο ήταν από αυτή την άποψη για την εποχή του “άκρο”, διότι δε συμβιβάστηκε με τον ελεγχόμενο “εκδημοκρατισμό” της χούντας, αλλά επιδίωξε την πλήρη ανατροπή του χουντικού εκφασισμού, διεκδικώντας ασυμβίβαστα και ανατρεπτικά λαϊκή εξουσία και λαϊκή κυριαρχία. Γι' αυτό το λόγο η επέτειος του Πολυτεχνείου συνεχίζει και σήμερα να ενοχλεί κάθε εξουσία, γι' αυτό το λόγο το Πολυτεχνείο ζει και αναπνέει μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του λαού μας και της νέας γενιάς. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου πρέπει να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα καταδίκης της πολιτικής του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών.
Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί όλους τους συναδέλφους / ισσες να αναδείξουν με μεράκι και παιδαγωγική ευαισθησία το εξεγερτικό μήνυμα της επετείου στους μαθητές / τριες μας.

Όλοι / ες στην πορεία την Κυριακή 17:30 17 Νοέμβρη στην Πλατεία Μιαούλη και στη μουσική συναυλία που θα ακολουθήσει με τη συμμετοχή συναδέλφων/ ισσών στις 19:30 στην αίθουσα της Πινακοθήκης .