09 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Συλλόγου για απλήρωτες καθαρίστριες

 Δίπλα στην Ελλάδα του ... πλεονασματικού προϋπολογισμού, της ιστορίας επιτυχίας και της κάλπικης εικόνας των δελτίων των οκτώ, στέκει η άλλη Ελλάδα, η αληθινή! Η Ελλάδα της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού και της αποθεμελίωσης των βασικών κοινωνικών δομών. Η Ελλάδα των καταργημένων, συγχωνευμένων και αφημένων στο έλεος του χρόνου νοσοκομείων και σχολείων. Η Ελλάδα της ανεργίας-ρεκόρ, της ανέχειας, του πειθαρχικού καταναγκασμού, του φόβου, της απλήρωτης εργασίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.


   Σ' αυτήν την Ελλάδα το δημόσιο σχολείο τελεί υπό διαρκή αποδόμηση. Δε φτάνουν τα όποια προβλήματα βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί απ' την ασκούμενη πολιτική του υπουργείου, έρχονται να προστεθούν κι αυτά  απ' τις έκδηλες αδυναμίες του Δήμου να προστατέψει τα αυτονόητα. Μετά την πασιφανή απουσία συντήρησης των σχολικών κτηρίων και τη δραματική μείωση των κονδυλίων για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών κάθε σχολικής μονάδας, άλλο ένα μεγάλο ζήτημα αναφύεται:
   Οι εργαζόμενες με σύμβαση ,καθαρίστριες των σχολικών μονάδων του νησιού, βρίσκονται τρεις και πλέον μήνες απλήρωτες. Στις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους για διευθέτηση του προβλήματος, οι απαντήσεις που λαμβάνουν εκτός από ασαφείς, μεταθέτουν χρονικά το πρόβλημα και το διογκώνουν.
   Ως σύλλογος στεκόμαστε πάντοτε αλληλέγγυοι σε κάθε πολίτη που πλήττεται απ' την εφαρμοζόμενη πολιτική. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για εργαζόμενες στον ίδιο χώρο με μας, με απολαβές των 330 € μικτά, με ιδιαίτερα αυξημένες, οικονομικά, ανάγκες. Δηλώνουμε λοιπόν την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους και καλούμε το Δήμο να προβεί άμεσα   σε όλες αυτές τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να εκταμιευτεί ολόκληρο το οφειλόμενο χρηματικό ποσό πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Άμεση οικονομική τακτοποίηση των σχολικών καθαριστριών.
Φροντίδα και ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων.

Κανένας μόνος του, όλοι μαζί για την ανατροπή!