13 Ιουνίου 2014

Κάλεσμα του Συλλόγου για να μπλοκάρουμε τα σεμινάρια αξιολόγησης

      Έχει ανακοινωθεί από το ΙΕΠ  η διεξαγωγή σεμιναρίων Επιμόρφωσης σχολικών διευθυντών σε θέματα αξιολόγησης στη Σύρο την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Ιούνη στο 5ο Δ.Σ. Ερμούπολης. Το Π.Δ για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προετοιμάζει το δρόμο για μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, την πειθάρχηση του κόσμου της εκπαίδευσης και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν δώσει αγώνα τους τελευταίους μήνες για την ακύρωση των νόμων 3848, 4024 και του Π.Δ 152 και θα συνεχίσουν μέχρι την ακύρωση τους. Η απόφαση του συλλόγου και συνολικά του κλάδου μας είναι να ακυρώσουμε στην πράξη τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και την εφαρμογή της αξιολόγησης. 

Από αυτή την άποψη, το ΔΣ του Συλλόγου μας, σε συνέχεια των αποφάσεών μας, καλεί:

Α) τους Διευθυντές των Σχολείων, που όπως όλος ο κλάδος αγωνίζονται ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης να μην πάρουν μέρος στην διημερίδα αξιοποιώντας τις 48ωρες απεργίες που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για αυτό το λόγο.

Β) τους Εκπαιδευτικούς να μπλοκάρουν με την παρουσία τους τα σεμινάρια αξιοποιώντας την τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ για τις μέρες:
Τρίτη 17/6/2014  από τις 8 έως τις 11 π.μ.
Τετάρτη 18/62014 από τις 8 έως τις 11 π.μ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει επιπλέον τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, 11- 14:00 για τους συναδέλφους που θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αυτές.




Την Τρίτη 17 Ιουνίου πρέπει να είμαστε όλοι στο 5ο  Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης από τις 8.00 το πρωί για να δηλώσουμε τη δυναμική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση που έρχεται.


Δυναμικά, μαζικά, ενωτικά μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου!!