06 Δεκεμβρίου 2016

Να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον της συναδέλφισσας Ελισάβετ Παπαδοπούλου
Στις 7 Δεκέμβρη εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ένσταση της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, ενάντια στην καταδικαστική απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου το 2014.

Η συνάδελφος τιμωρήθηκε, με το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που ίσχυε, με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας» και τέθηκε και σε αναδρομική αργία.


Το πραγματικό "αδίκημά" της όμως ήταν ότι υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας από την τότε διοίκηση, καθώς και τη ζοφερή πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους. Την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου η πολιτική απόφαση καταδίκης της ήταν προαποφασισμένη, καθώς ήταν πράξη αντεκδίκησης για τη συνδικαλιστική της δράση και τα εμπόδια που όρθωνε στην επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Η επίθεση στο πρόσωπό της είναι επίθεση σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα και προσπάθεια να πετύχουν την υποταγή των εκπαιδευτικών. Τότε δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες, καθώς και πλήθος συναδέλφων από όλη τη χώρα είχαν εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στη συνάδελφο , αφού στη δίωξή της έβλεπαν τη δίωξη του συνόλου των εκπαιδευτικών που αγωνίζονταν και αγωνίζονται ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης και τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στην Ελ. Παπαδοπούλου. Δεν θα επιτρέψουμε να ποινικοποιούνται και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και η συνδικαλιστική τους δράση. Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δε δικαιωθεί η συνάδελφος και αν δε παύσει κάθε δίωξη σε βάρος της.

Απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση της, υπηρεσιακή και οικονομική. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της εκπαιδευτικού και συνδικαλίστριας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει εξολοκλήρου την ευθύνη για την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη της με στόχο να σιωπήσει και να υποταχθεί, για την οποία βαρύνονται και οι προκάτοχοι υπουργοί, Λοβέρδος και Αρβανιτόπουλος.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση όλων των σωματείων, φορέων και εκπαιδευτικών την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λ. Βουλιαγμένης) για την πλήρη δικαίωση της συναδέλφου. Καλούμε την ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να απαιτήσουν τη δικαίωση της συναδέλφου και την κατάργηση όλων των απαράδεκτων νομοθετημάτων σχετικά με το Πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.