11 Ιανουαρίου 2018

Χρονοδιάγραμμα των κινητοποίησεων του συλλόγου μας


Το Δ.Σ του συλλόγου μας, με βάση το πολιτικό και συνδικαλιστικό σκεπτικό που σας έχουμε στείλει μέσα στην εβδομάδα και εν όψει το πολυνομοσχεδίου που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση και το προαπαφασισμένο εκπαιδευτικό μνημόνιο που καλείται να υλοποιήσει, αποφάσισε το συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης :



α. Παρασκευή 12 / 1 παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου στις 13:30 .

β. Δευτέρα 15 Γενάρη συμμετέχουμε μαζικά στην 24 ωρη απεργία (4 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας της ΔΟΕ και 3 ώρες στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ). Συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στις 12 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

γ. Έκτακτες Γ.Σ του συλλόγου μας την Πέμπτη 18 Γενάρη στο 4ο Δ.Σ Ερμούπολης, 2ο Δ.Σ Τήνου, 2ο Δ.Σ Μυκόνου στις 18:30 .

Λέμε όχι στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Γ Αξιολόγησης. Με τη συμμετοχή μας στην απεργία να δείξουμε τη δύναμή μας και την απόφασή μας να ξαναβγούμε στο δρόμο. Να δείξουμε ότι δε θα μείνουμε σε αυτή την απεργία, αλλά θα συνεχίσουμε και θα γενικεύσουμε τις αντιστάσεις και θα μας βρουν μπροστά τους. Δε θα αφήσουμε να εφαρμόσουν τα μέτρα λαιμητόμο. Δεν τους χαρίζουμε τις ζωές μας.

Η θύελλα των αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών μέτρων της 3ης αξιολόγησης είναι μπροστά μας. Δεν αξίζει στον κόσμο της εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα να υποταχθεί στη διαιώνιση της εξοικονόμησης και στην αντιεπιστημονική και αντιπαιδαγωγική συνταγή του ΟΟΣΑ, της Κομισιόν και των εγχώριων εκφραστών του σχολείου της αγοράς και των δεξιοτήτων. Το χρωστάμε στη νέα γενιά και στα δικαιώματά της. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας