27 Ιανουαρίου 2019

Για τη διεκδίκηση των αναδρομικών




Συναδέλφισσες / οι


Σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών του επιδόματος του 13ου και 14ου μισθού έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :

α. Θεωρούμε ότι έπρεπε να υπάρξει κεντρική πρωτοβουλία, με αγωνιστικά χαρακτηριστικά, από τις ομοσπονδίες των εργαζομένων και να μην αφεθούν, τελικά, οι εκπαιδευτικοί στο έλεος των ποικίλων δικηγορικών γραφείων. Θεωρούμε ότι υπάρχουν μεγάλες ευθύνες του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος. Το βασικό αίτημα πρέπει να είναι η πολιτική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθολογικών μας απολαβών και όχι η εξατομικευμένη δικαστική διεκδίκηση απολαβών με την πιθανότητα κάποιοι να μην τις λάβουν τελικά, αν και τις δικαιούνται, λόγω νομικών τεχνασμάτων. Ο μισθός των εργαζομένων δεν είναι πεδίο δικαστικής διαμάχης, αλλά πολιτικής αντιπαράθεσης για να ζούμε με αξιοπρέπεια με το μισθό μας .

β. Σε κάθε περίπτωση, το Δ.Σ του συλλόγου μας συναισθανόμενο την αγωνία όλων των συναδέλφων, με βάση και τις σχετικές γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ θα προχωρήσει σε συλλογική αγωγή όλων των συναδέλφων μελών του συλλόγου μας, χωρίς να τρέφει αυταπάτες για τις διαθέσεις του Στ.Ε, της κυβέρνησης και των προεκλογικών σχεδιασμών που υπάρχουν στο τραπέζι.




γ. Μέσα στην εβδομάδα θα πάρουμε προτάσεις από δικηγορικά γραφεία- διότι κυκλοφορούν ποικίλοι αργυραμοιβοί- και θα σας ενημερώσουμε για τις σχετικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, ανά σύλλογο διδασκόντων . Με βάση την ενημέρωση που έχουμε πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να είμαστε νομικά εντάξει, χωρίς να υποτιμάμε το πολιτικό σκέλος της όλης συζήτησης και την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων για την άρση όλων των μνημονιακών μέτρων που συρρικνώνουν τη ζωή μας.