10 Οκτωβρίου 2021

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΑΠΕΡΓΙΑ 11/10 – ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Οι πρωτοβάθμιοι εκπαιδευτικοί σύλλογοι Κυκλάδων χαιρετίζουν τις χιλιάδες συναδέλφων που μαζικά και ενωτικά έχουν καταγράψει εντυπωσιακά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία - αποχή! 
Απέναντι στην επίμονη προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης να επιβάλλουν με κάθε τρόπο την αντιδραστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επιστρατεύοντας από δικαστικές αγωγές και απειλές μέχρι ματ , χημικά και αύρες εναντίον των διαδηλωτών,,οι εκπαιδευτικοί της πρώτης γραμμής στεκόμαστε αμετακίνητα προσηλωμένοι πρώτα και κύρια δίπλα στους μαθητές μας, δίπλα στις μαθησιακές τους ανάγκες, υπερασπιζόμενοι τα μορφωτικά τους δικαιώματα, το δημόσιο σχολείο, την παιδαγωγική μας ελευθερία και αξιοπρέπεια !

 Συνεχίζουμε αποφασιστικά την απεργία - αποχή, ύστερα απ' την κατάθεση Έφεσης και την κήρυξη της κι απ' την ΑΔΕΔΥ. Στο πλαίσιο του αγωνιστικού μας προσανατολισμού καλούμε όλες και όλους τις/ τους συναδέλφους σε δυναμική συμμετοχή στην απεργία της Δευτέρας 11 του Οκτώβρη!
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι:
 Όλοι μαζί να δείξουμε την αποστροφή μας σε αυτήν την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου, όλοι μαζί να κρατήσουμε ανοιχτούς τους ορίζοντες για τους σημερινούς μαθητές μας , για τους ενεργούς και δημοκρατικους πολίτες του αύριο!
Όλοι στην απεργία και όσες κι όσοι μπορούν έξω απ' το Εφετείο για την εκδίκαση της Έφεσης , αφού για άλλη μια φορά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αλλάζουν άρδην οι προβλεπόμενες ημερομηνίες δικαστικής διεξαγωγής . δήθεν για το καλό της εκπαίδευσης , την ίδια ώρα που ακόμα και μετά τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών παραμένουν χιλιάδες τα κενά σε εκπαιδευτικούς.!Όλες και όλοι για την πραγματική και ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών,για το σχολείο των μορφωτικών τους αναγκών και δικαιωμάτων !


 Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :
• Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
• Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
• Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος» 
• Σύρου – Τήνου – Μυκόνου