21 Μαρτίου 2022

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ- ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 12ου Δ.ΣΧ. ΑΘΗΝΩΝ

Με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. (αρ.πρ. 6/7-3-2022) ενημερωθήκαμε ότι η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχει προχωρήσει από τις 23/12 σε αναφορά για 20 συναδέλφους του σχολείου προς τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (για απείθεια, υπέρβαση καθήκοντος κ.λπ.), η οποία με τη σειρά της προχώρησε σε προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθήνας, τα «παραπτώματα» για τα οποία εγκαλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών είναι ότι υπερασπίζονται τα εντελώς αυτονόητα σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, τις συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων, τα δικαιώματα των παιδιών και το δικαίωμα ύπαρξης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Θεωρούμε ότι τα όποια προβλήματα προκύπτουν στις σχολικές μας μονάδες δεν επιλύονται ούτε με αυταρχισμό ούτε με αυθαίρετες αποφάσεις αλλά με διάλογο ανάμεσα σε όλα τα μέρη της σχολικής κοινότητας, με την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων, με δημοκρατικό πνεύμα και με τη διασφάλιση του παιδαγωγικού και συναδελφικού κλίματος.

Το σχολείο δεν είναι πεδίο μάχης μεταξύ των συναδέλφων, αλλά χώρος δημοκρατικής λειτουργίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης, όπου πρέπει να διαμορφώνεται το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας για να επιτελέσει τον ύψιστο σκοπό της διαπαιδαγώγησης ελεύθερων και κριτικά σκεπτόμενων συνειδήσεων.

Ως εκ τούτου κάθε έκφραση διοικητικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, κάθε απόπειρα παραβίασης στοιχειωδών δικαιωμάτων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας μας βρίσκει αντίθετους.

Καλούμε τη Δ/ντρια της σχολικής μονάδας να αποσύρει την αναφορά της, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία και παράλληλα εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στις /στους συναδέλφους του 12ου Δ.Σ. Αθηνών.

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου