13 Οκτωβρίου 2011

Απόφαση Γ.Σ εργαζομένων στο Δημόσιο στη Σύρο

H Γενικ
Η γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο στην Σύρο,που πραγματοποιήθηκε στις
12-9-11, συνέλευση στην οποία παραβρέθηκαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι από :
το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Σύρου, τον Σύλλογο Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου), ΣΥΝΑΝΚ ( αιρετή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), Σύλλογο Δασκάλων – Νηπιαγωγών Σύρου Τήνου Μυκόνου, Τμήμα Κυκλάδων ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, ΕΤΕ – ΔΕΗ ΤΔΕ Σύρου, Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου, διοικητικό προσωπικό πανεπιστημίου Αιγαίου, εκτιμά ότι η κατάθεση στην βουλή του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία – προάγγελο των μαζικών απολύσεων, την νέα φοροεπιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων, τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ,
καταδείχνει την απόφαση της κυβέρνησης να οδηγήσει σε βαθιά και μόνιμη πτώχευση τους εργαζόμενους προκειμένου να διασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Το σχέδιο – λαιμητόμος του εργατικού εισοδήματος που κατέθεσε η κυβέρνηση της κοινωνικής λεηλασίας σε πλήρη συμφωνία με την ΤΡΟΙΚΑ, έχει την ουσιαστική στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συναίνεσε ήδη στην επιτάχυνση της ψήφισής του. Το σχέδιο αυτό μετατρέπει τους μισθούς σε επιδόματα πείνας ενώ φουσκώνει τα κέρδη των μετόχων των πρώην ΔΕΚΟ καθώς σφαγιάζει τουλάχιστο κατά 35 % τις αμοιβές των εργαζομένων σε αυτές.

Στο στενό και ευρύ δημόσιο τομέα προχωράνε σε περικοπές αποδοχών από 25 έως και πάνω από 50% παρά το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αρπάξει από τους εργαζόμενους πάνω από τέσσερις μισθούς, ενώ με την περικοπή οργανικών θέσεων και με την μεθόδευση της «εφεδρείας» προετοιμάζουν το έδαφος για μαζικές απολύσεις. Με το ίδιο νομοσχέδιο διαλύουν το σύστημα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, προετοιμάζοντας το έδαφος για κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο στην Σύρο δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε την εξαθλίωση. Ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας, είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα της τάξης μας για την ανατροπή της πολιτικής της μαύρης συμμαχίας κυβέρνησης -ΤΡΟΙΚΑ - εργοδοσίας, της ανατροπής των σημερινών διαχειριστών της πολιτικής αυτής, καθώς και κάθε άλλου επίδοξου διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Σε αυτήν την κατεύθυνση :

1. Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του νησιού να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις διαρκείας με στόχο σε πρώτη φάση το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και πάγωμα κάθε οικονομικής δραστηριότητας αρχικά για ένα πενθήμερο και σε δεύτερη φάση για κλιμάκωση με πολιτική απεργία διαρκείας.

2. Καλούμε τα αντίστοιχα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να λάβουν ανάλογες αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα με πολιτική απεργία διαρκείας.
3. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη αποφασίσει τα σωματεία στους ΟΤΑ Σύρου, στην αιρετή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ( ΣΥΠΝΑ) καθώς και η Ένωση Μηχανικών (Τμ. Κυκλάδων ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής).

4. Καλούμε σε συμμετοχή όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και όσων πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης -ΤΡΟΙΚΑ –εργοδοσίας στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στις 18:30 στην Πλ. Μιαούλη
και Σάββατο 15 Οκτώβρη στις 11:00 στο ίδιο μέρος.

5. Καλούμε σε οργανωμένη περιφρούρηση των χώρων εργασίας και παλλαϊκή συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας
την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 11:00 έξω από το Νεώριο και το ΙΚΑ.
6. Καλούμε σε νέα παν – δημοσιοϋπαλληλική συνέλευση, ανοιχτή σε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τους συνταξιούχους, καθώς και τους άνεργους
 την Τετάρτη 19 Οκτώβρη στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.