25 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα


Το Δ.Σ. και οι Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μύκονου χαιρετίζουν τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 19-20 Οκτώβρη. Χιλιάδες εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν με πάθος ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις όλης της μεταπολίτευσης αποδεικνύουν τη δύναμη του εργαζόμενου λαού. Η κυβερνητική πολιτική είναι κοινωνικά απονομιμοποιημένη.  Παίρνοντας δύναμη και ελπίδα από την  μαζική συμμετοχή του λαού στις κινητοποιήσεις που δημιουργεί η παρέμβαση των μαζών .
Πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε
        τη δράση μας για την νίκη, για την ανατροπή.
                   
Καταδικάζει την παρακρατική βία και τρομοκρατία, η οποία  προκάλεσε το θάνατο του γραμματέα του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Αυτή τη φορά  η δράση του παρακράτους εστιάστηκε στην άμεση δολοφονική επίθεση στους απεργούς, με προφανή στόχο το χτύπημα και την διάλυση της μεγαλειώδους συγκέντρωσης των εργαζομένων στο Σύνταγμα. Η ευθύνη για την δράση του παρακράτους βαρύνει την κυβέρνηση  που αξιοποιεί αυτού του είδους τους μηχανισμούς για να καταστείλει τη λαϊκή αντίδραση.
 Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του. Δηλώνουμε ότι  τέτοιες δολοφονικές  ενέργειες  ενισχύουν αντί να κάμψουν την αποφασιστικότητά μας για  να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική που  καταπατά τα δικαιώματα μας που διαλύει τη ζωή μας και  μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.