02 Οκτωβρίου 2012

Κλιμάκωση του αγώνα . Ανακοίνωση του Συλλόγου

Η γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στους εργαζόμενους, στις εργατικές οικογένειες, στα λαϊκά στρώματα οξύνεται και εντείνεται. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση του νέου ληστρικού πακέτου μέτρων που οδηγεί τον κόσμο της εργασίας στην απόλυτη εξαθλίωση. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται και η επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, με όχημα την αξιολόγηση –πειθάρχηση-απόλυση και το φτηνό σχολείο της αγοράς.


Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο κόσμος της εργασίας και της εκπαίδευσης δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο είτε τα μέτρα ψηφιστούν το πρώτο είτε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη.

Με παρακαταθήκη την απεργία στις 26/9 πρέπει να υπάρξει άμεση κλιμάκωση του αγώνα για να μη ψηφιστούν τα νέα μέτρα, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση. Απαιτείται ένας παρατεταμένος λαϊκός ξεσηκωμός διαρκείας με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, ένα διακλαδικό αγωνιστικό μέτωπο του κόσμου της εργασίας, βασισμένο στην αυτοοργάνωση των ίδιων των εργαζομένων, ικανό να αγωνιστεί και να νικήσει.

Καμιά αναμονή, καμιά ηττοπάθεια, όλοι/ες στον αγώνα για την ανατροπή.