02 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον επικείμενο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας των δομών ψυχικής υγείας της ΕΠΑΨΥ. Ανακοίνωση του Συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου- Τήνου- Μυκόνου συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και στους λήπτες υπηρεσιών της ΕΠΑΨΥ, για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κοινοτικές υπηρεσίες και δομές της ψυχικής υγείας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας.


Ειδικότερα, συμπαρίσταται στους εργαζόμενους των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε 11 νησιά των Κυκλάδων τα τελευταία 8 χρόνια, έχοντας εξυπηρετήσει χιλιάδες συμπολιτών μας στη δύσκολη νησιωτική περιοχή μας και, ειδικότερα, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για το λαό μας.

Το Υπουργείο Υγείας, έχοντας περικόψει τη χρηματοδότηση, φέρει ακεραία την ευθύνη για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι εξυπηρετούμενοι πολίτες της ΕΠΑΨΥ. Η πολιτική της τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού “αποτελειώνει” τώρα και τους ψυχικά πάσχοντες συμπολίτες μας.

Αναγνωρίζοντας την επιστημονική και κοινωνική προσφορά που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση, για τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών της ΕΠΑΨΥ, τόσο στις Κυκλάδες όσο και πανελλαδικά.