16 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Η συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, με τη φασιστική λογική της «συλλογικής ευθύνης» και με πρακτικές που παραπέμπουν σε πολιτική συμμορία, επιδιώκει να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική της.
Η συγκυβέρνηση και ο "αριστερός συνταγματολόγος" Α. Μανιτάκης από το βράδυ της Δευτέρας (10/12/12), θέτοντας σε εφαρμογή τις εκβιαστικές τους προειδοποιήσεις, αντλούν τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής και θέτουν, αδιακρίτως, σε διαθεσιμότητα και επικείμενη απόλυση όλους τους υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους, στα πανεπιστήμια, στις περιφέρειες και σε άλλους φορείς βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο, αφού διαγράφονται από τον κατάλογο της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Σε τοπικό επίπεδο 21 εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 18 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και 2 από το Πανεπιστημιακό τμήμα που εδρεύει στη Σύρο.

Με τη συγκεκριμένη αυταρχική μεθόδευση, παρακάμπτοντας ακόμη και τις υφιστάμενες συνταγματικές ρυθμίσεις, προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων που είχαν μπλοκάρει, με τη πάλη τους, την υλοποίηση του άθλιου μέτρου της διαθεσιμότητας-απόλυσης. Κουρελιάζουν το αυτοδιοίκητο των δήμων και των πανεπιστημίων και ποδοπατούν κάθε δημοκρατικό και κοινωνικό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.
Με το νέο πειθαρχικό, που αναπαράγει τις χειρότερες στιγμές της μετεμφυλιακής Ελλάδας των εθνικοφρόνων και των ταγματασφαλιτών, οδηγούν σε αργία εκπαιδευτικούς με μοναδικό παράπτωμα τη δικαιολόγηση απουσιών μαθητών τους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν οξύτατα κοινωνικά προβλήματα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτοί είναι οι επίορκοι υπάλληλοι, στην Ελλάδα του ευρώ, οι οποίοι πρέπει να απομακρυνθούν για να λειτουργεί το δημόσιο με βάση τα κριτήρια της «δημοσιονομικής εξυγίανσης και της ανταγωνιστικότητας». Την ίδια στιγμή, οι κέρβεροι της ενημέρωσης καλλιεργούν σκόπιμα τον κοινωνικό κανιβαλισμό, προετοιμάζοντας το επόμενο κύμα των απολύσεων. Βαφτίζουν έναν στους δέκα δασκάλους ψυχικά ασθενείς και όλους τους δημόσιους υπάλληλους τεμπέληδες και επίορκους, προκειμένου να συνθλίψουν τον κόσμο της εργασίας και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Διαμορφώνουν ένα κλίμα εκφοβισμού όλων με σκοπό την υποταγή του κόσμου της εργασίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Συναδέλφισσα/ ε
Η τρομοκρατική επίθεση της συγκυβέρνησης στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, το πανεπιστήμιο και σε άλλους δημόσιους φορείς είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Κανένας εργαζόμενος δε μπορεί να είναι σίγουρος για την εργασιακή του θέση, κανένας άνεργος δε μπορεί να ελπίζει σε σταθερή και μόνιμη θέση εργασίας, όσο εφαρμόζεται η πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα : υποταγή στην εξαθλίωση ή πάλη για την ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας; Με το ευρώ και τα μνημόνια ή με τις σύγχρονες εργασιακές, μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας;
Ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, ήρθε η ώρα της κλιμάκωσης του εργατικού αγώνα. Για να μην περάσει η πολιτική των απολύσεων, των περικοπών και της ανεργίας. Διακλαδικός –πανεργατικός ξεσηκωμός σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, για την ανατροπή της χούντας του κεφαλαίου.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ
Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες