02 Απριλίου 2014

Απεργία 4 Απρίλη . Ανακοίνωση του συλλόγου



Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου αποκαλύπτει περίτρανα στον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της δήθεν αυτοαξιολόγησης αλλά και το αντιδραστικό πολιτικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής. Το υπουργείο στοχεύει στη τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού και στη διάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας των σχολείων και του συλλόγου διδασκόντων. Ο ολοκληρωτισμός της κυβέρνησης είναι ένδειξη της πολιτικής αδυναμίας της να πείσει τον κόσμο της εκπαίδευσης και παραδοχή ότι η αυτοαξιολόγηση έχει ήδη ματαιωθεί στην πράξη. Στον αντιδημοκρατικό κατήφορο των κυβερνητικών επιστρατεύσεων των εκπαιδευτικών απαντάμε με συλλογικούς αγώνες .

Η αυτοαξιολόγηση ΔΕ θα επιτρέψουμε να περάσει γιατί είναι καταστροφική, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και οδηγεί στο σχολείο της αγοράς. Αλλάζει το ρόλο των εκπαιδευτικών και τους όρους της δουλειάς τους ενώ αποτελεί τον προπομπό της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των απολύσεων. Θα γενικεύσουμε τον αγώνα ενάντια στην υποταγή και έλεγχο των εκπαιδευτικών και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την αναδιάρθρωση των οργανικών θέσεων, τις νέες περικοπές και υπεραριθμίες, τις μηδενικές μεταθέσεις και αποσπάσεις, τις καταργήσεις συγχωνεύσεις σχολείων που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014 τις νέες διαθεσιμότητες για το 2014 που θα αγγίξουν και την ΠΕ. Συνολικά ενάντια στα νέα μέτρα και Μνημόνια που έχουν ετοιμάσει. Ήδη προετοιμάζουν νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα που θα συνδέει το μισθό με την ατομική αξιολόγηση των υπαλλήλων .

Ο σύλλογος μας καλεί όλους να συμμετέχουν στην κλαδική απεργία στις 4 και στην πανεργατική στις 9 Απρίλη

Επιμένουμε να καταγραφεί (όπου δεν έχει γραφτεί ακόμα) η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για τη ΜΗ συγκρότηση ομάδων και ΔΕΝ αλλάζουμε την απόφασή μας.

  • Οι αναθέσεις γίνονται με προσωπική πράξη του δ/ντή. Καμιά συμμετοχή του συλλόγου διδασκόντων – Δε συνηγορούμε στην ανάθεση.
  • Ο δ/ντής καλείται να κάνει δήλωση αντίθεσης, για να πάρει θέση με το πλευρό του κλάδου και να μην έχει ποινικές ευθύνες για την παράνομη ανάθεση.
  • Οι σύλλογοι διδασκόντων καταθέτουν κοινή δήλωση – ψήφισμα του συλλόγου διδασκόντων για να εκφράσουν τη διαφωνία τους στην ανάθεση και να δηλώσουν ότι διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν ευθύνες για την παράνομη πράξη ανάθεσης.

  • Αν υποχρεωθούμε να καταθέσουμε «πόρισμα» της ομάδας εργασίας θα προετοιμάσουμε - και ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ «ΑΝΤΙ – ΕΚΘΕΣΗ» .