01 Απριλίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ




Mετά από ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ του συλλόγου μας, παρουσία 40 συνάδελφων στη Σύρο για την οργάνωση του αγώνα μας μετά τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας αποφασίσαμε τα εξής :
  • Η νέα εγκύκλιος του υπουργείου αποκαλύπτει περίτρανα στον εκπαιδευτικό κόσμο και την κοινωνία ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της δήθεν αυτοαξιολόγησης αλλά και το αντιδραστικό πολιτικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής. Το υπουργείο στοχεύει στη τρομοκράτηση του εκπαιδευτικού και στη διάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας των σχολείων και του συλλόγου διδασκόντων. Ο ολοκληρωτισμός της κυβέρνησης είναι ένδειξη της πολιτικής αδυναμίας της να πείσει τον κόσμο της εκπαίδευσης και παραδοχή ότι η αυτοαξιολόγηση έχει ήδη ματαιωθεί στην πράξη, καθώς σε λιγότερο από τρεις εργάσιμες εβδομάδες επιθυμούν να υλοποιήσουν ένα 8μηνο πρόγραμμα.
  • Μέσα από το μαζικό πανελλαδικό ρεύμα ανυπακοής καταγράφηκε η πλειοψηφική απόρριψη των διάφορων κυβερνητικών σχεδίων αξιολόγησης. Δεν μπορούν πλέον να πείσουν κανένα ότι η αξιολόγηση στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου. Μας δικαιώνουν: η αξιολόγηση είναι ταυτόσημη με το διοικητικό αυταρχισμό, το σύγχρονο επιθεωρητισμό και την προσπάθεια χειραγώγησης του εκπαιδευτικού.

  • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να επιβεβαιώσουν τη βούλησή τους να μη στελεχώσουν εθελοντικά τις ομάδες εργασίας. Έχει μεγάλη σημασία να αποτυπωθεί η απουσία συναίνεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και ότι μόνο μέσω της επιστράτευσης/ανάθεσης συμμετέχουμε σε αυτές. Δηλώνουμε με βάση και τη σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί, που θα οριστούν στις ομάδες έργου, όσο και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν δικαίωμα να αναφέρουν την αντίθεση τους στην παράνομη σύσταση των ομάδων έργου με ανάθεση είτε ατομικά είτε με πρακτικά του συλλόγου διδασκόντων και να αρνηθούν να παρέχουν έργο εκτός του ωραρίου εργασίας τους . Για αυτό το λόγο επισυνάπτουμε και σχετικό πρακτικό.
  • Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 4 και 9 Απρίλη, για τις οποίες θα βγουν και σχετικές ανακοινώσεις .
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να αποφασίσει άμεσα πριν τις 4 / 4 γύρο γ.σ και ολομέλεια προέδρων για συνέχιση του αγώνα .


Σχέδιο πρακτικού .

Στη σημερινή συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του ……………………………………… , μας ανατέθηκε υποχρεωτικά από το/τη δντη/ντρια του σχολείου μας, η παρουσία μας στις ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ, σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου ( 44375/Γ1/24-3-2014) καθώς δεν είχε καταστεί, προηγούμενα, δυνατή η συγκρότησή τους, σε εθελοντική βάση. Με βάση την ανακοίνωση της ΔΟΕ , και του συλλόγου μας που βασίζονται στην γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Η συνεδρίαση των ομάδων εργασίας θα οριστεί σε επόμενη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.