26 Μαΐου 2014

Ψήφισμα Συμπαράστασης στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου



Την Τρίτη 27 Μαΐου 2014, στην Τρίπολη, εκδικάζεται η πειθαρχική δίωξη της Προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Ρίτσος» και αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας. Η δίωξη οδηγήθηκε στο πειθαρχικό ύστερα από απόφαση του διευθυντή Π.Ε. Λακωνίας .

Η Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκεται γιατί ως πρόεδρος και αιρετός, υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).

Η παραπομπή της στο πειθαρχικό συμβούλιο από την πλευρά της διοίκησης ήταν πράξη αυταρχισμού και εμπάθειας και επιδίωξε να ποινικοποιήσει και ουσιαστικά να απαγορέψει τη συνδικαλιστική της δράση και την άσκηση των καθηκόντων της δημιουργώντας κλίμα φόβου, με βάση τους πειθαρχικούς νόμους 4057 και 4093/2012. Δεν τα κατάφερε! Η Ελισάβετ Παπαδοπούλου συνέχισε αταλάντευτα να υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.


Ζητάμε να σταματήσει τώρα η βιομηχανία διώξεων σε εκπαιδευτικούς που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα. Να καταργηθούν οι νόμοι για το πειθαρχικό που ποινικοποιούν τα πάντα, σπιλώνουν εκπαιδευτικούς και καταργούν το τεκμήριο της αθωότητας, κάνοντας έτσι εκ των προτέρων την οποιαδήποτε παραπομπή ενοχή και καταδίκη.


Το Δ.Σ του συλλόγου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στη συνάδελφό μας και απαιτεί την απαλλαγή της από όλες τις κατηγορίες.