27 Απριλίου 2015

Εργατική Πρωτομαγιά. Όλοι /ες στην συγκέντρωση των σωματείων και συλλόγων στις 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου




Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά, παλεύουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα που κατακτήθηκε με αγώνες και βάφτηκε με αίμα. Αγώνες που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου, αλλά συνεχίζονται μέχρι σήμερα καθώς κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα ξεθεμελιώνονται. Η συλλογική μνήμη και ανάγκη, επιστρέφοντας, διεκδικεί ξανά αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ριζική μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, συλλογικές συμβάσεις και ελεύθερο συνδικαλισμό.

Ο εορτασμός της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα μας, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, να βιώνουν τις συνέπειες της μνημονιακής λαίλαπας. Το μέλλον που μας εγγυούνται η ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο είναι η δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, ατομικές συμβάσεις με κινεζοποίηση των μισθών, ανεργία με ποσοστά της τάξης 30% και 50-60% για τους νέους, απολύσεις στο δημόσιο, κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών της παιδείας και της υγείας.

Η φετινή Πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου εργατικού Σικάγο, για να απαλλαγεί η κοινωνία από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία των «αγορών» και του κεφαλαίου.



Απέναντι στο δίλημμα υποταγή ή σύγκρουση, οι εργαζόμενοι να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.


Παρασκευή 1η Μάη στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στις 10:30