10 Ιουλίου 2015

Κοινή ανακοίνωση συλλόγων και σωματείων στις Κυκλάδες. ΌΧΙ σε όλα τα Μνημόνια .


Είπαμε ΟΧΙ! σε παλιά και νέα Μνημόνια
Καμιά υποχώρηση – O αγώνας στα χέρια των εργαζομένων

Κυριακή 12 Ιούλη 8 το βράδυ στην πλατεία Μιαούλη


Την Κυριακή 5 Ιούλη οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι είπαμε ένα βροντερό και περήφανο ΌΧΙ στην πολιτική που εδώ και 5 χρόνια μας έχει οδηγήσει στην κοινωνική απόγνωση. Ήταν ένα ηχηρό εργατικό – λαϊκό ΌΧΙ στην πολιτική των Μνημονίων, της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Το ΌΧΙ ξεπέρασε την σκόπιμη ασάφεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναμετρήθηκε με την οικονομική τρομοκρατία των κλειστών τραπεζών, με τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ, με όλο το ευρωπαϊκό και εγχώριο αστικό πολιτικό κατεστημένο, με την εργοδοτική τρομοκρατία και τους ποικίλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που απαιτούν τη συνέχιση της κοινωνικής λεηλασίας.


Ήταν ένα διεθνές μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και αγώνα προς τους λαούς της Ευρώπης, προς τους λαούς όλου του κόσμου. Μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πολιτικό μήνυμα ξεσηκωμού του κόσμου της εργασίας που δέχεται την πιο σκληρή επίθεση στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης για να πάνε συνολικά και στρατηγικά τα πράγματα αλλιώς, για να μπουν στο προσκήνιο οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων.


Λίγες μόνο μέρες μετά το δημοψήφισμα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ γυρνά την πλάτη της στην εκφρασμένη θέληση του λαού και παρουσιάζει στη Βουλή προς ψήφιση ένα σκληρό αντιλαϊκό Μνημόνιο, που νομιμοποιεί τα προηγούμενα και αναπαράγει το σύνολο σχεδόν των προτάσεων των δανειστών που απέρριψε με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός. Η κυβερνητική πρόταση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και συνιστά απροκάλυπτη συνέχιση της πολιτικής που οδηγεί στη φτώχεια και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους.


Χρειάζεται το ΝΑΙ να ηττηθεί στους δρόμους, να ανατραπεί με πανεργατική-παλλαϊκή κινητοποίηση. Το δικό μας ΌΧΙ δεν μετατρέπεται σε ΝΑΙ, είναι το εργατικό-λαϊκό ΌΧΙ στην πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία και την κοινωνική υποταγή της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση την Κυριακή 12 Ιούλη 8 το βράδυ στην πλατεία Μιαούλη . Λέμε ένα ξεκάθαρο ΌΧΙ :
  • Στη συνέχιση της πολιτικής των Μνημονίων και την υποτίμησης του κόσμου της εργασίας. Εδώ και τώρα κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας.
  • Στην αποπληρωμή του δυσβάσταχτου χρέους. Εδώ και τώρα διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών.
  • Στην πολιτική της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ και σε κάθε συμφωνία, δανειακή σύμβαση, μνημόνιο λιτότητας .
  • Στην πολιτική της μόνιμης επιτήρησης και στην υπονόμευση της λαϊκής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Σύλλογος Δασκάλων -Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου – Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων – Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου- Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες