13 Δεκεμβρίου 2015

Για το επίδομα παραμεθορίου και προβληματικών περιοχών

  ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ-Ν ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΘΗΡΑΣ
Την Τρίτη 15 Δεκέμβρη με διαδικασίες εξπρές θα ψηφιστεί το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καταργεί το επίδομα των 100 ευρώ για όσους υπηρετούν στις Κυκλάδες. Διαβάζουμε στην εισηγητική έκθεση ότι με το νέο μισθολόγιο οι Κυκλάδες αποκλείονται από την καταβολή του επιδόματος. Μια περιοχή όπου τα σχολεία παρουσιάζουν πολλά κενά εκπαιδευτικών, όπου κυριαρχεί η ανασφαλής και ελαστική απασχόληση, όπου το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ανύπαρκτο, όπου οι μεταφορές και το κόστος ζωής είναι πολύ υψηλό, σε μια περιοχή όπου η ίδια κυβέρνηση νομοθέτησε για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, έρχεται τώρα να εφαρμόσει ακόμα ένα αντιλαϊκό , εξοντωτικό μέτρο και να καταργήσει το επίδομα προβληματικής περιοχής που υπήρχε στο προηγούμενο μισθολόγιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ικανοποιώντας την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεχίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων μνημονιακών διαχειριστών και ισοπεδώνει κάθε εργατικό δικαίωμα. Τη στιγμή που η κυβέρνηση όφειλε να εφαρμόζει πολιτικές ενίσχυσης για τους κατοίκους των νησιών μας, εφαρμόζει πολιτικές που θα οδηγήσουν στην εγκατάλειψη των νησιών μας και των κοινωνικών τους δομών (παιδεία-υγεία).

Ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα. Απαιτούμε να μην καταργηθεί το επίδομα προβληματικής περιοχής και διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας για μια αξιοπρεπή ζωή.