29 Φεβρουαρίου 2016

Θεατρική παράσταση "Blackout: μια μικρή διαμαρτυρία

O Σύλλογος μας σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση "Blackout: μια μικρή διαμαρτυρία" σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Μαργαρίτη, βασισμένο στο βιβλίο του Χρήστου Οικονόμου "Κάτι θα γίνει θα δεις". Η παράσταση θα γίνει στο καφενείο "Ο Μιχάλης" (Το πουγγί), απέναντι από το αθλητικό κέντρο, με είσοδο 10€. Πληροφορίες για την παράσταση και για κρατήσεις θα βρείτε στο παρακάτω δελτίο τύπου.





 Με πιάνει φόβος που βλέπω έτσι σκοτεινό τον κόσμο, σα να ‘ναι πόλεμος ή κατοχή σα να’ χει γίνει κάποιο κακό μεγάλο. Κι ύστερα, για λίγο, για μια στιγμή, ο φόβος γίνεται γαλήνη όταν σκέφτομαι πως έξω είναι σκοτάδι και παγωνιά αλλά εγώ είμαι μέσα στα ζεστά, φυλαγμένος, με φως, φαί και τσίπουρο, με τον Τάκη να μιλάει να μιλάει…»


Η παράσταση «Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία)» με τον Χρήστο Σαπουντζή σε σκηνοθεσία Ειρήνης Μαργαρίτη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και επιστρέφει τις Κυριακές στο Ικαριώτικο Καφενείο «Χαλαρά» στα Εξάρχεια! Στις 7 και 8 Μαρτίου κάνει στάση στη Σύρο (Ερμούπολη) για 2 μοναδικές παραστάσεις.

Πρόκειται για δυο ιστορίες από τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει, θα δεις» (Κρατικό βραβείο Διηγήματος 2011) που ζωντανεύουν σε ένα παραδοσιακό καφενείο-ουζερί στο κέντρο της Αθήνας. Με την υποστήριξη της ομάδας Re-act, o Χρήστος Σαπουντζής κι η Ειρήνη Μαργαρίτη (Unemployed) παρουσιάζουν ξανά την παράσταση, «μικρή διαμαρτυρία», απέναντι σε έναν κόσμο που οι κανόνες του μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για λίγους.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Μαργαρίτη
Μουσική: Sancho 003
Φώτα: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογράφος - Ενδυματολόγος:
Κατερίνα Καλφόγλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Κρητικού
Φωτογραφίες: Ροζίτα Φοράδη, Πηνελόπη Γερασίμου, Φάνης Παυλόπουλος
Δημιουργία
video: Στέφανος Κοσμίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Χατζηκυριάκου

Ερμηνεύει ο
Χρήστος Σαπουντζής

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
7-8 Μαρτίου
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια παράστασης
65’
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
10 ευρώ

Απαραίτητη κράτηση θέσεων στο 6998.760696

Καφενείο, "Ο Μιχάλης" (Το Πουγκί) , Ηρώων Πολυτεχνείου 70

***
Facebook page της παράστασης: https://www.facebook.com/Blackout.theater
Ιστοσελίδα της παράστασης: www.blackout-theater.gr

***

Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μεγάλωσε στην Κρήτη και στον Πειραιά. Η συλλογή διηγημάτων «Η γυναίκα στα κάγκελα» ήταν το πρώτο του βιβλίο. Το «Κάτι θα γίνει, θα δεις» βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (2011).

Η Ειρήνη Μαργαρίτη είναι ηθοποιός. Το Blackout (μια μικρή διαμαρτυρία) είναι η δεύτερη σκηνοθεσία της μετά το Unemployed (2011). Για την ποιητική της συλλογή «Φλαμίνγκο» (εκδόσεις Μελάνι), τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Γιάννη Βαρβέρη» της Εταιρείας Συγγραφέων.

O Χρήστος Σαπουντζής γεννήθηκε το 1966. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης ΒΕΑΚΗ, το 1994. Είχε συμμετοχή μέχρι τώρα σε περισσότερες από σαράντα παραστάσεις.