05 Ιουλίου 2016

Κοινή δήλωση αιρετών εν όψει των συνεδριάσεων για τον προσδιορισμό των οργανικών κενών και των εκτιμήσεων για τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό την επόμενη σχολική χρονιά.

Η συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ για τον προσδιορισμό των οργανικών κενών - προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις - συνοδεύεται από την εκτίμηση των Δ/νσεων για τα κενά και τα πλεονάσματα την επόμενη σχολική χρονιά.

Αυτή η εκτίμηση στηρίζεται στην εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης Φίλη για το νέο τύπο ολοήμερου σχολείου και τις ρυθμίσεις για το νηπιαγωγείο.
Από τις εκτιμήσεις των Δ/νσεων επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για τη δραματική περικοπή εκατοντάδων θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα  και αποκαλύπτεται ότι οι φετινές απολύσεις των αναπληρωτών είναι και οριστικές απολύσεις από τη δημόσια εκπαίδευση για την πλειοψηφία των αναπληρωτών που δούλεψαν φέτος ενώ παράλληλα  προετοιμάζονται  εκτεταμένες μετακινήσεις μονίμων εκπαιδευτικών.
Αυτό το γεγονός σημαίνει ακόμα ότι οι επικείμενες μεταθέσεις θα είναι ελάχιστες και δε θα γίνουν με βάση τα πραγματικά οργανικά κενά αλλά με βάση τις εκτιμήσεις για το «αναγκαίο» εκπαιδευτικό προσωπικό όπως προκύπτουν από τις νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου για το δημοτικό και το νηπιαγωγείο δηλαδή  δε θα γίνουν μεταθέσεις σε περιοχές που εμφανίζονται "καλυμμένες" με προσωπικό.
Με βάση αυτό, η συγκεκριμένη συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ είναι το "προεόρτιο" για τον προσανατολισμό των Δ/νσεων στην πιστή εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων - λαιμητόμο για τη δημόσια εκπαίδευση και την εργασία των εκπαιδευτικών. Άλλωστε τον προσανατολισμό αυτόν προδικάζει και η προκλητική δήλωση του Υπουργού στη βουλή όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι «δε θα συνεχιστεί το party των πελατειακών διευκολύνσεων, όπου έχουμε παρκαρισμένους εκπαιδευτικού ». Η πρόκληση αυτή δε θα μείνει αναπάντητη.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 85ης Γ.Σ. της ΔΟΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ 
Καλούμε τα ΠΥΣΠΕ στο σύνολό τους και το κάθε μέλος τους προσωπικά να αρνηθεί να νομιμοποιήσει αυτές τις εκτρωματικές εκτιμήσεις.
Δηλώνουμε ότι  στο βαθμό που υπάρχει δυνατότητα από τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να καταψηφιστούν οι εκτιμήσεις, θα συμβάλουμε στη διαμόρφωση αρνητικής πλειοψηφίας  στη συνεδρίαση και σε αυτή την περίπτωση καλούμε το ΠΥΣΠΕ να πάρει απόφαση για νέο υπολογισμό των κενών με βάση τις θέσεις του κλάδου.
                Στο βαθμό, όμως, που τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ επιλέξουν να συνεργήσουν στο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών : Δεν υπογράφουμε – δηλώνουμε αποχή - δε συμμετέχουμε τυπικά στη συγκεκριμένη απόφαση - παραμένουμε, παρακολουθούμε και καταγράφουμε τις εκτιμήσεις της Δ/νσης με στόχο να ενημερώσουμε τους συναδέλφους επακριβώς για τα σχέδια  κατακρεούργησης των αναγκών των σχολείων και των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών.
Σε κάθε περίπτωση, ως αιρετοί εκπρόσωποι και ως εκπαιδευτικοί θα συμβάλουμε με κάθε τρόπο στον αγώνα του κλάδου για την ακύρωση - απόσυρση της Υπ. απόφασης και των άλλων ρυθμίσεων λαιμητόμο  και θα υπερασπιστούμε τη δημόσια εκπαίδευση και την εργασία των εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους συλλόγους να οργανώσουν συλλογικές αντιδράσεις ενάντια στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και στις διαδικασίες εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών μέτρων.  
 
1. Χρήστος Κανδηλώρος, αιρετός ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής
2. Βιολέττα Πατέλη, αναπληρ. αιρετός ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής
3. Τασιόπουλος Γιώργος, αιρετός ΠΥΣΠΕ Δυτικής Αττικής
4. Κλιάφα Αρτέμιδα, αιρετός ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας
5. Γεωργακόπουλος Γιώργος, αναπλ. αιρετός  ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας
6. Νίκος Παπασπύρου, αιρετός ΠΥΣΠΕ Β' Αθήνας
7. Λεμπέση Κατερίνα, αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας
8. Άννα Μάγια Σταυροπούλου, αναπληρωματική αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας
9. Γιώργος Χρόνης, αιρετός ΠΥΣΠΕ Γ'Αθήνας
10. Χρήστος Προκόβας, αιρετός ΠΥΣΠΕ Πειραιά
11. Πέτρος Μενδώνης, αιρετός ΠΥΣΠΕ Πειραιά
12. Χριστοφόρου Νίκος, αιρετός ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης
13. Παντελίδης Ντίνος, αναπλ. αιρετός Δυτικής Θεσσαλονίκης
14. Στέφανος Μακρυγιάννης αιρετός ΠΥΣΠΕ Ροδόπης
15. Κυριαζίδης Γιώργος αναπληρ. αιρετός ΠΥΣΠΕ Ροδόπης
16. Παπαδοπούλου Ελισάβετ αιρετός ΠΥΣΠΕ Λακωνίας
17. Καλημερίδης Γιώργος αιρετός ΠΥΣΠΕ Κυκλάδων
18. Τσίτσος Άρης, αιρετός ΠΥΣΠΕ Λασιθίου
19. Ντέμος Αντώνης αιρετός ΠΥΣΠΕ Αργολίδας
20. Γεωργακόπουλος Δημήτρης αναπληρ.αιρετός ΠΥΣΠΕ Αργολίδας
21. Κόλλιας Χρήστος αιρετός ΠΥΣΠΕ Αργολίδας
22. Στέλιος Καρανάσιος αναπληρ.αιρετός ΠΥΣΠΕ Αργολίδας
23. Θεολόγος Ταμπάκης αναπληρ. αιρετός ΠΥΣΠΕ Ξάνθης
24. Χριστοπούλου Αφροδίτη, αιρετός ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας
25. Καραβά Λελούδα, αναπληρ. αιρετός ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας
26. Κοντοφάκας Αθανάσιος, αιρετός ΠΥΣΠΕ Πιερίας 
27. Κληρονόμου Ντίνα, αιρετός ΠΥΣΠΕ Χανίων
28. Γκίλη Μαρία,αιρετός ΠΥΣΠΕ Πέλλας
29. Αγαπητός Θανάσης, αιρετός ΑΠΥΣΠΕ, Κ. Μακεδονίας
30. Βουρτσάκη Βάνα, αναπλ. αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κ. Μακεδονίας
31. Μαλαχά Ελένη αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Ιονίων Νήσων
32. Ζαμπουλάκης Νίκος, αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης
Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται