11 Μαΐου 2017

Όλοι και όλες στην απεργία στις 17 Μάη, στις 10:30 στο Νεώριο


 
 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διάλεξε το βράδυ της εργατικής Πρωτομαγιάς για να ανακοινώσει ένα νέο 4ο Μνημόνιο! Μετά το «σκίσιμο των μνημονίων», το «ούτε ρήξη – ούτε υποταγή», το πρόγραμμα – ανακούφισης της Θεσ/νίκης, το «παράλληλο πρόγραμμα», την προστασία των κοινωνικά ευάλωτων έρχεται μια νέα επιχείρηση “επιστημονικής” εξαπάτησης. Ένα Μνημόνιο διαρκείας, με υποχρέωση “αιματηρών” πλεονασμάτων 3,5% μέχρι και το 2021 και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνεχή βάση στο όνομα της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ξεφτισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ, υπέγραψε το νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων, με το οποίο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια σε ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας.
Με μέτρα όπως :
  • Μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ, η οποία θα επιφέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ και πάνω ακόμη και για τους φτωχότερους, από 1.1.2020 (ή το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι), δηλαδή θα πληρώνουν φόρο εργαζόμενοι και χαμηλοσυνταξιούχοι με αποδοχές από 490 ευρώ και πάνω!!!
  • Περικοπή ως 18% της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις από 1.1.2019. Το μέτρο αυτό αφορά 900.000 συνταξιούχους, που παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από τα 700 ευρώ. Έτσι, συνεπάγεται πως οι απώλειες θα ξεκινήσουν από λίγα ευρώ και θα φτάσουν έως και πάνω από 300 ευρώ το μήνα.
  • Μείωση 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Συγχρόνως, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. Ευρώ.
  • Στα εργασιακά οι αντιδραστικές ρυθμίσεις των προηγούμενων μνημονίων παρατείνονται με νόμο μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018. Συνεχίζουν οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους και καταργείται επί της ουσίας η κυριακάτικη αργία!
  • Αντί για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις (που "υποσχόταν" η κυβέρνηση), στο Δημόσιο, έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότητα και επιβάλλεται «ταβάνι» στον αριθμό των συμβασιούχων. Ειδικά για την εκπαίδευση, το νέο μνημόνιο ορίζει ότι έρχεται μετά την επικαιροποίηση της έκθεσης ΟΟΣΑ αύξηση του ωραρίου, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, προσαρμογή της αλλαγής του λυκείου και του τρόπου πρόσβασης στο πανεπιστήμιο με τους γενικούς δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος. Σε απλά ελληνικά μαζικές απολύσεις αναπληρωτών αρχικά και μετέπειτα και μόνιμων εκπαιδευτικών, επίταση των μορφωτικών αποκλεισμών σε ένα σχολείο φτηνό και επιλεκτικό ταυτόχρονα και νέες καταργήσεις σχολικών μονάδων και πανεπιστημίων.
Να απαντήσουμε στην πρόκληση - Να ξαναβγούμε στο δρόμο !
Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία δεν υπογράφουν το νέο συμβόλαιο καταστροφής της ζωής τους. Η “ανάπτυξη” τους βασίζεται πάνω στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας . Να σημάνει γενικός εργατικός ξεσηκωμός για την 17Μάη για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ, με συνέχεια και κλιμάκωση. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν, οι ζωές μας δεν μπορούν να θυσιαζόνται στο βωμό των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας.

Όλοι και όλες στις 17/ 5 στις 10:30 στο Νεώριο