04 Μαΐου 2017

Αρχαιρεσίες συλλόγου




Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, ανακοινώνει ότι η Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ, της ελεγκτικής επιτροπής και της εκλογής αντιπροσώπων στη Γ.Σ της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί σε κάθε νησί ευθύνης του Συλλόγου τις κάτωθι ημερομηνίες και ώρες:


Τετάρτη 24 / 5 στις 09:00 , στο 2ο Δ.Σ. Τήνου


Τρίτη 30 / 05 στις 09:00 , στο 2ο Δ.Σ. Μυκόνου και


Τετάρτη 31 / 05 στις 09:00 , στο 4ο Δ.Σ. Ερμούπολης.



Η κατάθεση υποψηφιοτήτων και ψηφοδελτίων θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 17 Μάη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου, προκειμένου να τυπωθεί το σχετικό εκλογικό υλικό.


Τα θέματα της ημερησίας διάταξης συνοψίζονται στα ακόλουθα:


1. Έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διανυόμενη συνδικαλιστική χρονιά.


2. Οικονομικός απολογισμός.


3. Προτάσεις μελών του Συλλόγου προς την 86η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε.


Η αποστολή των προτάσεων μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 22 / 05 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συλλόγου, προκειμένου να συζητηθούν και να τεθούν σε ψηφοφορία και στα τρία νησιά ευθύνης του Συλλόγου.


Η Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση γίνεται το πρωί κατά τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου με τη χρήση συνδικαλιστικής άδειας. Προκειμένου, λοιπόν, να αποφευχθούν πιθανές παρεξηγήσεις, αλλά και για να διαφυλαχθούν οι συλλογικές μας διαδικασίες από πιθανά φαινόμενα εκφυλισμού, υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν μόνον τα μέλη που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα ή πρόκειται να ρυθμίσουν το ζήτημα της συνδρομής τους κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων. Η ίδια ρύθμιση ισχύει και για τους συναδέλφους που είναι με απόσπαση, καθώς και για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και ΠΔΕ.


Θεωρείται αυτονόητο, αλλά καλό είναι να επισημανθεί, διότι πολλές φορές έχει παρερμηνευτεί, πως οι συνάδελφοι που δεν επιθυμούν να παραστούν στη Γενική Συνέλευση ασκούν κανονικά τα διδακτικά τους καθήκοντα στη σχολική μονάδα που υπηρετούν.


Θυμίζουμε ότι η συνδρομή είναι 28 ευρώ για τους μόνιμους συναδέλφους και 20 ευρώ για τους συναδέλφους αναπληρωτές.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γραφτούν στο σύλλογο, να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία, να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των συλλογικών διαδικασιών του κλάδου και να συνδιαμορφώσουν την πορεία του κλάδου ενόψει της 86ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Ο.Ε