11 Δεκεμβρίου 2017

Όλοι και όλες στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Συγκέντρωση στην περιφέρεια Ν.Αιγαίου στις 10:30


Μετά από 8 χρόνια μνημονιακής λαίλαπας και αντεργατικών μέτρων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον φαύλο κύκλο των αντιλαϊκών μέτρων, υπηρετώντας την πολιτική της καπιταλιατικής αναδιάρθρωσης και της απαξίωσης του κόσμου της εργασίας. Νέος γύρος ιδιωτικοποιήσεων, μείωση συντάξεων, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας, νέες μειώσεις στη δημόσια δαπάνη για την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση στο όνομα της επίτευξης των απάνθρωπων δημοσιονομικών πλειονασμάτων. Την ίδια στιγμή επιχειρούν να καταργήσουν το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία, το βασικό δηλαδή δικαίωμα που επιτρέπει στους εργαζόμενους να παλεύουν για όλα τα υπόλοιπα δικαιώματά τους. Από αυτή την άποψη, η απεργία στις 14 Δεκέμβρη πρέπει να ξεπεράσει το εθιμοτυπικό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και να απαντήσει με δυναμικό τρόπο τόσο στο νέο γύρο των αντιλαϊκών μέτρων, όσο και στο γύψο που επιχειρούν να βάλουν στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος. 
Στο πεδίο της εκπαίδευσης το υπουργείο, ο ΟΟΣΑ και οι Θεσμοί έχουν ανοίξει ήδη ξεκάθαρα τα χαρτιά τους . Μιλούν για νέο γύρο συγχωνεύσεων / καταργήσεων σχολικών μονάδων ( με άμεσο ή έμμεσο τρόπο ), διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αύξηση του ωραρίου, αξιολόγηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, αγοραία αυτονομία σχολικών μονάδων, εμπέδωση της επιχειρηματικής λειτουργίας τους και νέο πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα πρέπει να υψώσουμε το ανάστημα μας και να πούμε όχι απλά “δεν πάει άλλο”, αλλά μπορεί να πάει και αλλιώς. Με τον κόσμο της εργασίας και τους αγώνες του στο προσκήνιο .

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να αντιτάξουμε και να διεκδικήσουμε επιθετικά την κάλυψη των αναγκών και δικαιωμάτων απαιτώντας τον κλεμμένο πλούτο και τα όσα άρπαξαν από τους εργαζομένους και το λαό στα χρόνια των μνημονίων.

Να διεκδικήσουμε:
  • Το «ξεπάγωμα» του μισθολογίου, την επαναφορά των «δώρων», ως πρώτο βήμα αναπλήρωσης των μισθολογικών απωλειών (απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων, ενσωμάτωση προσωπικής διαφοράς στο βασικό μισθό) -καμία νέα περικοπή. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε αυξήσεις, να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.
  • Την ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών/αντισυνταξιοδοτικών νόμων και τις νέες περικοπές στο όνομα των ελλειμμάτων των ταμείων.
  • Μονιμοποίηση των αναπληρωτών συναδέλφων μας και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των χιλιάδων κενών.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση – Όχι στους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικούς και μη. Κάτω τα χέρια από τη δημόσια και τη λαϊκή περιουσία.
  • Όχι στη συρρίκνωση και τις περικοπές - Δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.

Όλοι και όλες στον απεργιακό αγώνα την Πέμπτη 14 / 12 . Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στις 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου .