19 Μαρτίου 2018

Καταγγελία για τη σύλληψη του Δ.Σ της Α' ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης




Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Σύρου – Τήνου – Μυκόνου καταγγέλλει τη σύλληψη της προέδρου, του αντιπροέδρου και την προσπάθεια σύλληψης όλων των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτοφώρου από τα σπίτια τους.

Η άμεση κινητοποίηση συναδέλφων στη Θεσ/νίκη όσο και πολλών φορέων υποχρέωσε στην απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών ύστερα από εντολή της εισαγγελίας, αλλά γεγονός είναι ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συναδέλφων – μελών του ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.!!!

Το "έγκλημά" τους είναι ότι ως ΔΣ σωματείου εργαζομένων εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο εργαζόμενη και κατήγγειλαν την ιδιωτική εταιρεία Vresnet για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Η σύλληψη έγινε μετά από μήνυση του συγκεκριμένου εργοδότη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των δικαστικών αρχών για την επιχείρηση απόλυτης εξυπηρέτησης των συμφερόντων και της ασυδοσίας της εργοδοσίας σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους. Επιδιώκουν να επιβάλουν την τρομοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα και να δώσουν τη δυνατότητα να είναι έρμαιο και να σέρνεται στα δικαστήρια κάθε σωματείο που συμπαραστέκεται σε αγωνιζόμενους και καταγγέλλει εργοδοτικές αυθαιρεσίες με μια απλή μήνυση οποιουδήποτε εργοδότη!!!

Μετά τα ΜΑΤ, την άγρια καταστολή, τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία, το ιδιώνυμο σε βάρος των αγωνιζόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση της απεργίας αποχής ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο, τώρα ποινικοποιείται ακόμα και η έκφραση αλληλεγγύης και επιχειρείται απροκάλυπτα η επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην εργασία. Την ίδια στιγμή, ασφαλώς, που επιχειρηματίες μπορούν να εισέρχονται με όπλα σε δημόσιους χώρους και να συμπεριφέρονται ως χούλιγκανς, χωρίς καμιά ενόχληση από τη δικαιοσύνη. Αυτή είναι η Ελλάδα των μνημονίων και του αυταρχισμού. Ανοχή στην κανιβαλική επιχειρηματικότητα που καταστρατηγεί κάθε εργατική νομοθεσία, καταστολή σε κάθε μορφή συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης και των εργοδοτών δεν θα περάσει. Απαιτούμε εδώ και τώρα την απόσυρση όλων των κατηγοριών της μήνυσης, το σταμάτημα κάθε δίωξης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

Ο σύλλογός μας προσυπογράφει το ψήφισμα της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης – για το οποίο διώκονται οι συνάδελφοι μας και καλούμε αν δεν σταματήσουν αμέσως τη δίωξη τους να διώξουν και εμάς καθώς και όλα τα ΔΣ όλων των σωματείων που συμπαρατασόμαστε στον αγώνα για την υπεράσπιση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και του ίδιου του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!