27 Μαρτίου 2018

Απεργιακή Κινητοποίηση Παρασκευή 30/ 3




Συναδέλφισσες / οι

Τρεις βδομάδες τώρα οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και μόνιμοι, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα ανέδειξαν την τεράστια σημασία του αιτήματος για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, κόντρα στην πολιτική της αδιοριστίας και της συνεχούς επέκτασης της ελαστικής εργασίας χωρίς δικαιώματα.


Οι απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Παιδείας στα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος την Παρασκευή 16 Μάρτη, δεν επιτρέπουν καμιά αυταπάτη: δήλωσε ότι για μία ακόμα χρονιά δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί αλλά αντίθετα, μετά τον Οκτώβρη θα ανακοινωθεί τριετές πρόγραμμα διορισμών στην εκπαίδευση, θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις που παραπέμπουν στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και στα προαπαιτούμενα των αξιολογήσεων, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ.

Είναι φανερό ότι ο αγώνας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για διορισμό όλων των αναπληρωτών, ο αγώνας για σταθερή και μόνιμη εργασία, έρχεται σε πλήρη αντιπαράθεση με τις μνημονιακές πολιτικές των περικοπών και με την επιλογή να καλύπτονται οι ανάγκες του δημόσιου σχολείου με ευέλικτη και ελαστική εργασία. Αυτοί είναι οι κεντρικοί άξονες της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ.

Η απάντηση του κινήματος, με την οργάνωση μεγάλης πανεκπαιδευτικής πορείας προς το Μαξίμου στις 30 Μάρτη, πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζική, ακόμα πιο μαχητική και ανυποχώρητη. Αυτή η κινητοποίηση είναι κρίσιμο να αναδείξει και με τον όγκο της και την αποφασιστικότητά της, την ανάγκη για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μηδενικών διορισμών, των μνημονίων, της λιτότητας και των περικοπών. Είναι ανάγκη να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση, έτσι που να μην απολυθεί κανένας φέτος. Μόνο με τους αγώνες μας θα υπάρξουν διορισμοί.

O σύλλογος μας, όπως και στις 2 και 16 Μάρτη, προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (3 πρώτες ώρες του πρωινού/3 τελευταίες του ολοήμερου) ώστε μαζί με την 3ωρη στάση που κήρυξε η ΔΟΕ (3 τελευταίες ώρες του πρωινού/3 πρώτες του απογευματινού), η ημέρα να μετατρέπεται σε 24ωρη απεργία, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τη μετάβαση στη διαδήλωση της Αθήνας.


Όλοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα