04 Δεκεμβρίου 2018

10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου. 10 χρόνια από τη νεανική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, όπου χιλιάδες νέοι ξεχύθηκαν στο δρόμους διαδηλώνοντας ενάντια στην κρατική καταστολή και σε ένα μέλλον επισφάλειας και εκμετάλλευσης. Μέρες που συγκλόνισαν, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η νεολαία μπορεί να παλεύει και να διεκδικεί . 

 


10 χρόνια μετά πολλοί επιθυμούν τη νεολαία φορέα εθνικιστικών μύθων, επιχειρώντας να επιβάλλουν στους νέους ανθρώπους το μίσος για τους άλλους λαούς, προκειμένου να ακρωτηριάσουν κάθε ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό στοιχείο που ενυπάρχει στη νεολαία, για την αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά της προβλήματα : το σχολείο της αγοράς, την εργασιακή επισφάλεια, την ανεργία, τους υπο-κατώτατους μισθούς. Θέλουν τη νεολαία υποχείριο τους, διότι φοβούνται τις μέρες του Δεκέμβρη του 2008 όπου ο νέος κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο : το δικαίωμά του στην αξιοπρεπή ζωή.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας και ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν ξεχνά, δεν χαρίζει τους μαθητές μας στο μίσος της ακροδεξιάς ! Συμμετέχουμε ως σύλλογος στην κινητοποίηση που καλεί ο φοιτητικός σύλλογος την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στις 17:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου .