26 Νοεμβρίου 2018

Να πάρουμε πίσω από την φυλακή την 53χρονη καθαρίστρια!


Η φυλάκιση της καθαρίστριας από τον Βόλο, ύστερα από την καταδίκη της σε κάθειρξη 10 ετών γιατί εμφάνισε απολυτήριο έκτης τάξης δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει την πέμπτη, αποτελεί κορυφαία πρόκληση για τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης, για το αίσθημα δικαίου του λαού. Σχεδόν 20 χρόνια δούλευε ως καθαρίστρια για να ζήσει την οικογένεια της ενώ ο σύζυγός της έχει αναπηρία 67%. Αντί λοιπόν, η γυναίκα αυτή να στηριχθεί οι σύγχρονοι Ιαβέρηδες, εξάντλησαν όλη την αυστηρότητά τους σε μια προκλητικά τιμωρητική πράξη κατά του κόσμου της εργασίας, κατά των σύγχρονων Αθλίων. 

Γιατί αυτή η ποινή ξεχωρίζει για την απανθρωπιά της αλλά κυρίως είναι η ακραία έκφραση της πολιτικής όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων που εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, προσπαθεί να μας πείσει ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι για το χρέος και την κρίση ευθύνονται οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες.
Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας είναι αδιανόητο να περάσει 10 χρόνια από τη ζωή της στις φυλακές. Η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη, και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις άδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης. Υπάρχει νομικός και πολιτικός δρόμος!
Να πάρουμε πίσω από την φυλακή την 53χρονη καθαρίστρια. Να πάρουμε πίσω τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπεια και την εργασιακή μας περηφάνια, να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα μας ανήκουν!