29 Ιανουαρίου 2024

ΑΜΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ! ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!

 Το χρόνιο πάγωμα των μόνιμων διορισμών και η κάλυψη των κενών αποκλειστικά με αναπληρωτές οδήγησε, σε συνδυασμό με μία σειρά άλλα ζητήματα, στη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στα δημόσια σχολεία. Οι λίγοι μόνιμοι διορισμοί των τελευταίων χρόνων, οι οποίοι έγιναν και κάτω από την πίεση των αγώνων μας, αποτελούν πραγματικά «σταγόνα στον ωκεανό», ιδίως στο ευαίσθητο κομμάτι των ειδικοτήτων.

Η κατάσταση για τις/τους συναδέλφισσες/ους των ειδικοτήτων παραμένει τραγική, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους παραμένει στο καθεστώς της ελαστικής εργασίας, παρόλο που οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν ως αναπληρωτές για πάνω από 10 χρόνια και αρκετοί για πολύ περισσότερα. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα για τους συναδέλφους των καλλιτεχνικών μαθημάτων (Μουσικούς, Εικαστικούς και Θεατρολόγους), των οποίων οι ώρες προσθαφαιρούνται κατά το δοκούν της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου. Φαίνεται έτσι και η σημασία που δίνουν όλες οι κυβερνήσεις στην καλλιτεχνική παιδεία και την αισθητική καλλιέργεια των παιδιών.

Απαιτούμε να σταματήσει η ομηρία της πολύχρονης αναπλήρωσης για τις/τους συναδέλφισσες/ους των ειδικοτήτων. Διεκδικούμε:

·   Σύσταση οργανικών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο.

·         Μόνιμους διορισμούς σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

·         Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

 

Οι μαθητές μας αξίζουν να διδάσκονται επαρκώς και κατάλληλα όλα τα διδακτικά αντικείμενα.

Δημόσια Παιδεία αντίστοιχη με τις δυνατότητες της εποχής μας!!