18 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!




Το Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς και εκπαιδευτικούς στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, υπό την πλήρη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τούς επιτέθηκαν βίαια. Προπηλάκισαν και χτύπησαν μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Ν. Πλουμπίδης", εκπαιδευτικούς του σχολείου και γονείς.

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες . Μετά την απαράδεκτη πολιτική πρωτοβουλία της κυβερνητικής φιέστας στο Καστελόριζο με τη συμμετοχή βουλευτών της ΧΑ, τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της εγκληματικής συμμορίας ξαναβγαίνουν στους δρόμους, χθες σε εκδήλωση της ΕΣΗΕΑ, σήμερα σε σχολείο του Περάματος. Η στάση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης - και στις δύο περιπτώσεις - αποκαλύπτουν πεντακάθαρα τη ανοχή/συνενοχή του κράτους στις νέες εφόδους των νεοναζί. Η χλιαρή απάντηση του Υπουργείου ότι απλά καταγγέλλει το γεγονός είναι το λιγότερο προκλητική απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και τα παιδιά, τα οποία επί ώρες παρακολούθησαν τη βίαιη «παράσταση» των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α .

Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα στα σχολειά μας!

Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και κυβέρνησης έχει εγκλωβίσει στη χώρα μας. Δεν ξεχνάμε ότι είναι παιδιά που ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακριά από τον οικιστικό ιστό, απομονωμένα και γκετοποιημένα.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές. Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασιστές.