15 Νοεμβρίου 2017

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην πλατεία Μιαούλη .


Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην πάλη του λαϊκού μας κινήματος για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, δημόσια παιδεία και λαϊκή κυριαρχία. Το Πολυτεχνείο συγκρούστηκε με τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, του αυταρχισμού και της κατάπνιξης των λαϊκών ελευθεριών. Απέδειξε στην πράξη ότι οι χούντες πέφτουν μόνο με λαϊκές εξεγέρσεις είτε είναι οι χούντες των συνταγματαρχών είτε είναι οι σύγχρονες χούντες των αγορών και των μνημονίων. 44 χρόνια μετά, όση λάσπη και αν ρίξουν οι αστοί αναθεωρητές της ιστορίας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει νεανική και ανατρεπτική, Όσο και αν προσπαθήσουν οι κυβερνώντες να την μετατρέψουν σε μουσειακό έκθεμα και πιστοποιητικό “αριστεροσύνης”, τόσο το Πολυτεχνείο θα έρχεται από το μέλλον για να ανατρέψει κάθε βεβαιότητά τους. 

 

44 χρόνια μετά, η χώρα, οι εργαζόμενοί της και το δημόσιο σχολείο βρίσκονται υπό τη μέγγενη της καπιταλιστικής κρίσης και της μνημονιακής διαχείρισής της. Το κυρίαρχο όραμα για τη μόρφωση είναι οι επισκέψεις του ΟΟΣΑ στα σχολεία μας και ο φρονηματισμός της νεολαίας και των εκπαιδευτικών στην επιχειρηματικότητα και στην αξιολόγηση. Την ίδια στιγμή, πάνω στην συμπίεση του εργατικού εισοδήματος, αγοράζονται νέα αμερικάνικα όπλα και η χώρα δένεται όλο και περισσότερο γύρω από τους τυχοδιωκτισμούς του ιμπεριαλισμού, οι οποίοι γεννούν πόλεμο και προσφυγιά στην περιοχή μας. Η κρατική καταστολή, σε αγαστή συνεργασία με την ακροδεξιά συμμορία, περιορίζει δημοκρατικά δικαιώματα και καλλιεργεί συστηματικά τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό . Από αυτή την άποψη, η εξέγερση της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων το 1973 παραμένει επίκαιρη και ανυπάκοη όσο ποτέ άλλοτε. Μας δείχνει το δρόμο του αγώνα και της ρήξης.

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Καλούμε τους συναδέλφους να αναδείξουν με τη διδασκαλία τους τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις σχολικές τάξεις αλλά και στις σχολικές γιορτές. Καλούμε σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην Πλατεία Μιαούλη.