07 Ιουνίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Α΄ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ – ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

 


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σύρου - Τήνου - Μυκόνου υιοθετεί την ακόλουθη ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας , σχετικά με το θέμα των εκλογών του συγκεκριμένου Συλλόγου , εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσει επιτέλους η συνδικαλιστική ζωή των σωματείων και να γίνουν διά ζώσης εκλογές.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.
Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.