06 Σεπτεμβρίου 2022

Εναρκτήριο μήνυμα - καλωσόρισμα σε όλες και όλους τους συναδέλφους

 

Το ΔΣ του συλλόγου μας εύχεται σε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους καλή σχολική χρονιά , με υγεία , δημιουργία, αγωνιστικότητα και καλωσορίζει τους νεοδιόριστους κι αναπληρωτές συναδέλφους στις σχολικές μονάδες δραστηριοποίησής του.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

κι αυτή τη σχολική χρονιά , με το καλημέρα, καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου , τη μάχη υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας , τη μάχη της παιδαγωγικής και εργασιακής μας ύπαρξης και αξιοπρέπειας, όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Το ίδιο θα πράξουμε ξανά, ενωτικά, δυναμικά κι αγωνιστικά απέναντι σε όσα επιφυλάσσει στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, στοχοποιώντας κάθε φωνή αντίστασης στα αντιεκπαιδευτικά κελεύσματά της, υπονομεύοντας το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου και αποδυναμώνοντας την ίδια τη δημοκρατία σε αυτό!

Από τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς σε κάθε σχολική μονάδα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε  την κυβερνητική εμμονή των μεντόρων, των ενδοσχολικών συντονιστών κι εκπαιδευτικών ομίλων απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, που στρώνουν τον δρόμο της ατομικής αξιολόγησης και διαμορφώνουν κάστες αξιολογητών μέσα στους συλλόγους διδασκόντων. Καλούμαστε να βρεθούμε απέναντι στην αντιπαιδαγωγική και επικοινωνιακή διάσταση της επιμήκυνσης του σχολικού χρόνου.

Αν κάτι μπορούμε να κρατήσουμε στη συλλογική μνήμη, είναι η στάση αλληλεγγύης και συσπείρωσης όλων των συναδέλφων που όλη την προηγούμενη περίοδο υποχρέωσαν σε βαριές ήττες το ΥΠΑΙΘ, αποσόβησαν ή καθυστέρησαν τη δρομολόγηση αρνητικών εξελίξεων κι έδειξαν τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, όπως στην κρίσιμη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μάχη που συνεχίζεται. Ο σύλλογός μας, μαζί με όλα τα μαχόμενα σωματεία της εκπαίδευσης, θα συνεχίσει χωρίς συμβιβασμούς σε αυτόν τον δρόμο της αγωνιστικής ανάτασης, της συλλογικής αξιοπρέπειας και της νικηφόρας προοπτικής!

Καλούμε τη ΔΟΕ να πορευτεί στον ίδιο δρόμο και να αποφασίσει - ανακοινώσει άμεσα συγκεκριμένα βήματα δράσης και αποτροπής των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της κυβέρνησης.

Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε σε τοποθετήσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα της εκπαιδευτικής συγκυρίας εν όψει της έναρξης των μαθημάτων και της νέας σχολικής χρονιάς.

Σας καλούμε να βρίσκεστε σε επαφή με το σωματείο μας για κάθε εργασιακό θέμα και κάθε πρόβλημα της σχολικής μονάδας.

Καλή μας αρχή!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Για το Δ.Σ

                        Ο Πρόεδρος  

                                                

Αναστάσιος  Μουκατεμίδης - Ιωαννίδης

 

                                    

 

                                  

                                     Η  Γραμματέας

 

                                 Αικατερίνη Ξενάκη   



                        Ε ρ μ ο ύ π ο λ η , 1 / 9 / 2 0 2 2
                                    Αρ. Πρωτ.: 546