01 Οκτωβρίου 2022

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές είναι σε ισχύ και συνεχίζεται με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής

 

Συναδέλφισσες-οι,

η ΑΔΕΔΥ αποδεχόμενη το αίτημα του ΔΣ της ΔΟΕ, κατόπιν της αγωγής της κ.Κεραμέως και της αναμενόμενης δικαστικής απόφασης, κατέθεσε εξώδικο όπου κηρύσσει εκείνη την Απεργία Αποχή, «παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Η Απεργία-Αποχή από τους νέους θεσμούς της ατομικής αξιολόγησης, μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές, συνεχίζεται λοιπόν κανονικά και καλύπτει όλες, όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους.

Μέχρι αυτή την ώρα σε όποια σχολεία έχει διακινηθεί η Δήλωση της ΔΟΕ καταγράφονται πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής  των συναδέλφων των Συλλόγων μας , όπως και πανελλαδικά.

Συνεχίζουμε σε κάθε σχολική μονάδα τη συλλογή των υπογραφών με στόχο την καθολική συμμετοχή όλων των συναδέλφων καλύπτοντας όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας από το να ορίσουν και να οριστούν στους παραπάνω θεσμούς. Συνεχίζοντας την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής που έχει αποσταλεί από τις 12/9/2022 προσθέτουμε στην υπάρχουσα δήλωση την φράση «…και εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ από 28/9/2022..».

Είναι πολύ σημαντικό να δηλώσουμε όλες και όλοι την αντίθεση μας στη " στρατιωτικοποίηση" των σχολικών μονάδων, πέρα και πολύ μακριά από κάθε έννοια δημιουργικής και παιδαγωγικής ελευθερίας. Είναι πολύ σημαντικό να δηλώσουμε όλες και όλοι την αντίθεση μας στη διαρκή αποδυνάμωση των δημοκρατικών διαδικασιών εντός των συλλόγων διδασκόντων και στον μεταξύ μας ιεραρχικό διαχωρισμό, ανεξάρτητα απ' την έκβαση μιας ακόμα δικαστικής αγωγής!

Με συλλογική και μαζική δράση συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και της εργασιακής και ατομικής μας αξιοπρέπειας, εξακολουθώντας να συμβάλουμε στην καλλιέργεια ενός κλίματος συνεργασίας , αλληλεγγύης και ομαδικής δημιουργίας, προσβλέποντας σε ένα μέλλον που θα χωρά με σεβασμό κάθε ανθρώπινη ζωή και κάθε παιδικό όνειρο!

 

 

 

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

 

  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου - Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου - Τήνου - Μυκόνου