28 Μαρτίου 2011

Ολοι/ες στην απεργία στις 30 Μάρτη



ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ –ΜΥΚΟΝΟΥ


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ/ ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ




H κυβέρνηση δεσμεύτηκε να πουλήσει «τ’ ασημικά» της χώρας για να μαζέψει 50 δις (!) να τσακίσει τα μεροκάματα - συντάξεις - ταμεία, να ιδιωτικοποιήσει το σύμπαν, για να έχουμε τη θηλιά του δανείου στον αιώνα τον άπαντα. Aλλά δεσμεύτηκε ν’ αλλάξει και τον χάρτη της εκπαίδευσης αψηφώντας ότι καταχτήθηκε τον 20ό αιώνα με αγώνες και θυσίες. Έτσι σκοπεύει στην υπονόμευση του δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα της παιδείας, συκοφαντεί ό,τι είναι δημόσιο για να βρει «πρόθυμους - συνεργάτες» στην κοινωνία, κλείνει σχολεία... Ποιος πιστεύει στ’ αλήθεια ότι η κυβέρνηση έκλεισε σχολεία για το καλό μας?


Όταν ένα σχολείο σε μία χώρα σαν την πατρίδα μας κλείνει, ερημώνει το χωριό, το νησί, η κωμόπολη. Πρέπει να ’ναι κανείς ανόητος ή υποταγμένος για να μην καταλαβαίνει ότι η ζωή σ’ έναν τόπο εξαρτάται και από τις υπηρεσίες που διαθέτει στην υγεία, στην παιδεία και στην πρόνοια. Σήμερα διαμορφώνονται συνθήκες οπισθοδρόμησης στη δεκαετία του ’60, όπου για να πας, στο σχολείο έπρεπε να κάνεις χιλιόμετρα και για να το τελειώσεις έπρεπε ή να φτύσεις αίμα ή να ’χεις γερο πορτοφόλι, όπου σε κάθε τάξη στοιβάζονταν 50 παιδικές ψυχές και πάνω από τους μισούς Έλληνες εγκατέλειπαν το σχολείο χωρίς να μάθουν γραφή και ανάγνωση. Tο ενιαίο δημόσιο δωρεάν σχολείο των όλων και των ίσων απομακρύνεται.

H κυβέρνηση, όπως άλλωστε λέει και το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας «κινεζοποιεί» τη χώρα. Την ίδια ώρα που ξεπληρώνει γραμμάτια στο ευρωπαϊκό και ντόπιο κεφάλαιο (οι τράπεζες πήραν σε μία τριετία 108 δις), αυξάνει το ΦΠA, κλείνει νοσοκομεία και KAΠH, βάζει χέρι στην περιουσία των ταμείων, τσακίζει το οχτάωρο, υποθηκεύει τη χώρα και το μέλλον της νεολαίας. Eίναι η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων. Πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και κάθε παρόμοια, αλλιώς από τα «σπάργανα ως τα σάβανα θα δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί.

Η νεολαία της Σύρου έχει ήδη κάνει την αρχή, γυρνώντας το κεφάλι της στους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, μετατρέποντας την στη συνέχεια σε μια δυναμική ειρηνική διαδήλωση καταδίκης της αστυνομικής βίας και της πολιτικής των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Ένα νεανικό ποτάμι που δείχνει το δρόμο του αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους. Όσοι βιάστηκαν να ενοχοποιήσουν πολιτικές και εργατικές συλλογικότητες του νησιού είναι έκθετοι, σήμερα, στα μάτια της κοινωνίας. Την ημέρα της εθνικής επετείου, η νεολαία μας θύμισε πως κοτζαμπάσηδες σαν τον υφυπουργό και τους λοιπούς τοπικούς παράγοντες είναι ασήμαντοι μπροστά στο μεγαλείο των νεανικών αναγκών και οραμάτων. Η χώρα δε θα βουλιάξει στο σύγχρονο μεσαίωνα της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας και του μορφωτικού αποκλεισμού. Η κοινή πάλη της νεολαίας και του εργαζόμενου κόσμου μπορεί να φέρει την ανατροπή.

Το κοινό μέτωπο νεολαίας, εκπαιδευτικών, γονιών που έχει συγκροτηθεί έχει ήδη πετύχει πολλά , μπορεί να νικήσει και να ανατρέψει την κυβερνητική πολιτική της μορφωτικής και εργασιακής οπισθοδρόμησης. Ήρθε η ώρα των μαχητικών πανεκπαιδευτικών-πανεργατικών αγώνων. Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε εργαζόμενο να υπερασπιστεί τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η κοινωνία. Τα οράματά μας για τη νέα γενιά μπορούν να παρασύρουν το μίζερο τοπίο των περικοπών και την προσπάθεια συρρίκνωσης των δικαιωμάτων και των αναγκών μας.

Διεκδικούμε :



Ø 12xρονο ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο, δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Ø Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Να χρηματοδοτηθεί εδώ και τώρα ο ΟΠΑΔ , ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Ø Όχι στο Νέο Σχολείο, στις συγχωνεύσεις -καταργήσεις-υποβιβασμούς σχολείων, στην κατάργηση των Διδασκαλείων, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας

Ø Όχι στο νέο μισθολόγιο και στη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας

Ø Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού
.



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ TETAΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΚΑΙ 11:00 ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ