29 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτη ανακοίνωση για τον «κεφαλικό φόρο»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί απαράδεκτα, αντιλαϊκά και αντισυνταγματικά τα νέα φορολογικά μέτρα – «χαράτσια» που προωθεί η κυβέρνηση . Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα και την θέλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αποσυρθούν όλα τα παράνομα μέτρα, που οδηγούν στην συρρίκνωση του εισοδήματός μας. Δε χρωστάμε και δε πρόκειται να πληρώσουμε την κρίση τους. Τη στιγμή που πολλαπλασιάζονται οι φοροαπαλλαγές στις μεγάλες επιχειρήσεις και χαρίζονται δισεκατομμύρια στις τράπεζες δεν είναι δυνατόν να καλείται ο εργαζόμενος κόσμος να πληρώσει τα σπασμένα.   

Μεγάλος αριθμός σωματείων έχει ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις εναντίωσης στο κεφαλικό φόρο. Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στο ευρύτερο κίνημα, καταθέτοντας, ανά σχολείο, τα εκκαθαριστικά της εφορίας στα μέλη του Δ.Σ.  Τα εκκαθαριστικά θα παραδοθούν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 1:30 μ.μ στη ΔΟΥ Σύρου μαζί με την Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων που έχει λάβει αντίστοιχη απόφαση.

       Ενημερώνουμε ότι με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση από τη μη καταβολή του κεφαλικού φόρου, πέραν του προστίμου 1% το μήνα (π.χ. για ποσό 170 ευρώ, το πρόστιμο είναι 1,70 ευρώ το μήνα, για ποσό 400 ευρώ το πρόστιμο είναι 4 ευρώ το μήνα). Επίσης, δε λαμβάνει ο οφειλέτης φορολογική ενημερότητα, που σε ελάχιστους από εμάς χρειάζεται. Αντίθετα η εναντίωση στον κεφαλικό ορό απονομιμοποιεί την πολιτική αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος και δείχνει έμπρακτα την εναντίωση σε κάθε άδικη και αντιλαϊκή πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος εις βάρος των εργαζομένων.