25 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση για το νέο αυταρχικό κρούσμα στη Δυτική ΑττικήΕνημερωθήκαμε από ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Δυτικής Αττικής, για την απόπειρα τρομοκράτησης και εκφοβισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης παράνομης βίας σε μέλος του Δ.Σ. από τη Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, την Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του συλλόγου παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε συνάδελφο και μέλος του συλλόγου που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου. Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση. Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο! Ο δικηγόρος που παρευρισκόταν για την διενέργεια της προκαταρκτικής έκπληκτος παρενέβη και ζήτησε να μάθει ποιο αδίκημα διέπραξε το μέλος του Δ.Σ. Η διευθύντρια δεν επικαλέστηκε κάποια κατηγορία και το περιστατικό έλαβε τέλος.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας δηλώνει ότι τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Δημοκρατία και παιδαγωγική αυτονομία στα σχολεία.