09 Φεβρουαρίου 2015

Όλοι στην Πλατεία Μιαούλη την Τετάρτη 11 Φλεβάρη στις 6:00 μ.μ


Ανατροπή της πολιτικής Ε.Ε -ΔΝΤ- Κεφαλαίου

Οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο για την ανατροπή. Ούτε ένα βήμα πίσω, πάνω από όλα τα λαϊκά συμφέροντα.

Για μια ακόμα φορά, ο εργαζόμενος κόσμος στη χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπος με τα σχέδια της ΕΕ, του ΔΝΤ και συνολικά του κεφαλαίου που επιδιώκουν να συνεχιστεί με την ίδια ένταση η βάρβαρη επιδρομή τους στα εργατικά δικαιώματα. Με εξαιρετικά προκλητικό τρόπο χλευάζουν τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των εκατομμυρίων ανέργων, αποκαλύπτοντας το απεχθές, αυταρχικό πρόσωπο της συμμαχίας τους.
Στο Eurogroup την Τετάρτη 11 Φλεβάρη επιδιώκουν για ακόμη μια φορά να νομιμοποιήσουν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, να επιβάλλουν ένα νέο μνημόνιο στον ελληνικό λαό, όπως και αν αυτό ονομαστεί τελικά. Για τους εργαζόμενους ωστόσο δε μπορεί να υπάρξει καμιά διαπραγμάτευση πάνω στο έδαφος της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν και πάλι πίσω τη ζωή τους. Δεν μπορεί στο όνομα του ληστρικού χρέους να συνεχίζεται η θυσία των δικαιωμάτων και των αναγκών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η βάρβαρη επίθεση τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν αν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ και μόνο με τον οργανωμένο λαό και ένα ισχυρό λαϊκό εργατικό κίνημα στο προσκήνιο μπορούν να υπάρξουν νίκες και πραγματική ανατροπή, προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Καμιά ανάθεση, καμιά αυταπάτη, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρεθούν και πάλι στο προσκήνιο για να ανατρέψουν τη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:

  • Ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής, -ΕΕ -ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα
  • Παύση πληρωμών του χρέους – μη αναγνώριση του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

Όλοι και όλες συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο σωματείων και φορέων την Τετάρτη 11 Φλεβάρη στις 6 μ.μ στην πλατεία Μιαούλη.