26 Απριλίου 2017

Εργατική Πρωτομαγιά Δευτέρα 1η Μάη 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Όλοι/ες στο απεργιακό συλλαλητήριο.


Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα υπάρχει εκείνη η κόκκινη κλωστή που συνδέει τους αγώνες και τα αιτήματα του σήμερα με την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, το δικό μας εργατικό ξεσηκωμό το Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη και τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής το Μάη του 44. Οι μέρες εκείνες δεν είναι τίποτε άλλο από στιγμές που συμπυκνώνουν το ιστορικά αναγκαίο για τον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του.
Ο φετινός εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τα σκληρά μέτρα που αυτή περιλαμβάνει για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας : μειώσεις συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, ομαδικές απολύσεις, δυσθεώρητα δημοσιονομικά πλεονάσματα που θα προέλθουν από νέες περικοπές στην παιδεία και την υγεία. Από αυτή την άποψη, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς δεν έχει ένα επετειακό χαρακτήρα. Είναι προσκλητήριο μάχης και συσπείρωσης του κόσμου της εργασίας για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, για την αποτροπή της εργατικής γενοκτονίας, το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή μας και τη συνολική αντεπίθεση του κόσμου της εργασίας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων τη Δευτέρα 1η Μάη στις 10:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και να αναδείξουν στους μαθητές μας το μήνυμα και το περιεχόμενο της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Για να θυμηθούμε τα λόγια των εργατών του Σικάγο, λίγο πριν από την εκτέλεσή τους:
«Θα έρθει εκείνη η μέρα που η σιωπή μας θα γίνει πιο δυνατή από τις φωνές που καταπνίγετε σήμερα».