17 Απριλίου 2018

Ψήφισμα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

\


Ο σύλλογος μας καταγγέλει την επίθεση των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και της Γαλλίας ενάντια στο λαό της Συρίας. Οι δυνάμεις αυτές, με τη στήριξη και την ανοχή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., προβάλλοντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα, στην πραγματικότητα προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδίου τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος για τους λαούς της περιοχής. Λαοί και τόποι θυσιάζονται για να φυσήξει ούριος άνεμος στην καπιταλιστική κερδοφορία. Πόλεμοι και βάθεμα της εκμετάλλευσης είναι ο τρόπος για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του.


Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή και η εκδήλωση τους με βίαιο τρόπο, φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους λαούς.

Η αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων θα δημιουργήσει νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων. ΗΠΑ και ΕΕ με την επέμβασή τους δημιουργούν εκατόμβες νεκρών και χιλιάδων διωκόμενων του πολέμου και την ίδια στιγμή κλείνουν τα σύνορά τους αρνούμενοι να δεχτούν τους πρόσφυγες που οι επεμβάσεις τους δημιούργησαν. Διπλό το έγκλημα!

Η χώρα μας είναι ενταγμένη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των χωρών που επιτίθενται, τα αεροπλανοφόρα και οι φρεγάτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις βάσεις-ορμητήρια πολέμου που βρίσκονται στον τόπο μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ' αυτή την αιματοχυσία, διεκδικώντας μερίδιο στη μοιρασιά της λείας και των αγορών για χάρη του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρήσεων. Ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αθωώνοντας την δολοφονική πολιτική ΗΠΑ και Ε.Ε, παραχωρώντας διευκολύνσεις στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Η σχετική μάλιστα στρατιωτική κινητικότητα στη Σύρο δεν είναι ένδειξη μιας επερχόμενης ανάπτυξης και επενδυτικών ευκαιριών, αλλά επικίνδυνων γεωπολιτικών σχεδιασμών, εχθρικών προς τους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή.

Καλούμε όλες/ους τις/τους εργαζόμενες/ους, τις/τους εκπαιδευτικούς σε ξεσηκωμό. Ορθώνουμε τείχος αντίστασης στα αιματηρά και αδίστακτα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά τους σχέδια. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για τα σύγχρονα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα.

Ανοίγουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, για την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς, ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα που τους γεννούν. Οι σχολικές τάξεις μας πρέπει να συμβάλλουν στην ειρήνη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
  • ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ