08 Μαΐου 2018

Παρασκευή 11 Μάη ενάντια στην ελαστική εργασία στο Δημόσιο, 13:00 στα Προπύλαια πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης


Στάση εργασίας διευκολυντική της ΔΟΕ από τις 8:00 έως τις 12:00 και της ΑΔΕΔΥ από τις 12 ως τη λήξη του ωραρίου
Το εκπαιδευτικό κίνημα, όλο το προηγούμενο διάστημα, με μαζικές, δυναμικές, πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις έθεσε ως με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στους μνημονιακούς περιορισμούς και τις πολιτικές που στερούν από το δημόσιο σχολείο τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του και καταδικάζουν δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους μας στην ελαστική, ευέλικτη και ανασφαλή εργασία. Να σπάσουμε τη «μέγγενη» των μηδενικών διορισμών τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση που έχει εκτινάξει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και καταδικάζει χιλιάδες αναπληρωτές σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

Είναι αναγκαίο αυτό το τεράστιο δυναμικό να βγει στο προσκήνιο. Η νέα γενιά, της διαλυμένης προοπτικής αλλά των μεγάλων ονείρων και αγώνων, είναι η ώρα να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.



ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Δεν μειώνουμε και δεν προσαρμόζουμε τις διεκδικήσεις μας στο στον βωμό των απαιτήσεων των θεσμών και των δανειστών. Την ώρα όμως που το Υπουργείο απεργάζεται σχέδια διάσπασης του κόσμου της αδιοριστίας και της αναπλήρωσης, το αίτημα των μόνιμων μαζικών διορισμών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία είναι ο συνδετικός και ο συνεκτικός κρίκος όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.  Είναι το μοναδικό που δημιουργεί πραγματικούς όρους συσπείρωσης του κόσμου, δεν αποκλείει κανέναν, δεν παζαρεύει τον αριθμό των μορίων ούτε συνδιαλέγεται με την προσπάθεια μοιράσματος των αναγκαίων διορισμών σε μια πίτα που δεν μας χωρά όλους και υπερασπίζεται την πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος από τα εξεταστικά του ΑΣΕΠ του ’98 μέχρι και τις μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην Υπουργική Απόφαση για τους πίνακες των αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής.
  • Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Όχι άλλη υποβάθμιση του πτυχίου. Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων. Κανένα προσοντολόγιο. Κατάργηση του ν. 3848. Μοναδικό κριτήριο για την ένταξή μας στην εκπαίδευση το πτυχίο μας!
  • Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας. Καμία συζήτηση για μόρια και κριτήρια που οδηγούν σε απολύσεις και «κλοπή» προϋπηρεσίας. Τα 5-7-15 χρόνια δουλειά μας στα σχολεία δεν είναι υποσημείωση στα αιτήματά μας!
  • Κανένας εκπαιδευτικός στην ανεργία. Κανένας/καμιά συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μονίμων. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών με πλήρη καταβολή του μισθού τους.
  • Άμεση θεσμοθέτηση σε όλη την επικράτεια της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο δημόσιο νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών.
  • Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Απόδοση ΑΜΕΣΑ των οργανικών που έχουν συσταθεί και σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.  Άμεσα αναγνώριση της διετίας 2016 – 2017 στη μισθολογική εξέλιξη.
  • Συνολικό πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες παραμεθόριων/απομακρυσμένων περιοχών (έκπτωση στις μετακινήσεις, δωρεάν σίτιση κ.ά.). 
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Να ιδρυθούν όσα τμήματα Ένταξης χρειάζονται για την κάλυψη όλων των αναγκών. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό ανά μαθητή.
  • Ολοήμερο με πλήρη λειτουργία και υπεύθυνο δάσκαλο. Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφής μαθητών στο ολοήμερο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .
  • Αγωνιζόμαστε για βαθιά και ολοκληρωμένη γνώση, καλλιέργεια της κριτικής σκέψης κόντρα στις δεξιότητες και τον κατακερματισμό της γνώσης. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ